1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 10 ay boyunca hesaplara 2.840 TL yatırılacak! SGK başvuru detaylarını açıkladı! 2021 işsizlik maaşı başvuru nasıl, nereden yapılır?
10 ay boyunca hesaplara  2.840 TL yatırılacak! SGK başvuru detaylarını açıkladı! 2021 işsizlik maaşı başvuru nasıl, nereden yapılır?

10 ay boyunca hesaplara 2.840 TL yatırılacak! SGK başvuru detaylarını açıkladı! 2021 işsizlik maaşı başvuru nasıl, nereden yapılır?

SGK tarafından pek çok kalem altında destek ödemesi yapılıyor. Yeni tip covid-19 salgınının ülkemizde ortaya çıkmasıyla beraber pek çok sektör ekonomik kapsamda olumsuz yönde etkilendi

A+A-

SGK tarafından pek çok kalem altında destek ödemesi yapılıyor. Yeni tip covid-19 salgınının ülkemizde ortaya çıkmasıyla beraber pek çok sektör ekonomik kapsamda olumsuz yönde etkilendi. İşten çıkarılan yurttaşlar işsizlik maaşının nasıl ve nereden alınacağını araştırıyor. SGK tarafından işsizlik maaşına ilişkin tüm ayrıntılar açıklandı. Peki, 2021 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı müracaat koşulları nedir? Başvuru nereden, nasıl yapılır? Işte madde madde işsizlik maaşı...

Kistek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkarılan yurttaşlar işsizlik maaşından faydalanabiliyor. 2021 Temmuz zammı ile beraber işsizlik maaşında da artış yaşandı. Buna göre, gerekli koşulları taşıyanlara 10 ay boyunca 2.840 TL maaş bağlanacak. Öte yandan işsizlik maaşı alan kişilere İŞKUR tarafından yeni iş bulma olanağı tanınıyor. Peki, işsizlik maaşı müracaat nasıl yapılır? İşsizlik maaşı koşulları nelerdir? İşte haberin ayrıntıları....

2021 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Son dört ay asgari ücretle çalışan : 1.420,14 TL
Son dört ay 4.100 TL ile çalışan : 1.627,55 TL
Son dört ay 7.500 TL ile çlışan : 2.840,28 TL

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hizmet akdinin feshinden sonraki otuz gün içinde müracaat yapılması gerekmektedir. Koronavirüs sebebiyle İŞKUR üzerinden müracaatlar internet ortamından alınıyor. Bu sebeple müracaat işlemlerinizi elektronik ortamda www.Iskur.Gov.Tr adresinden yapabilirsiniz.

İşsizlik maaşının ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekmektedir. İşsizlik ödeneği müracaatsuyla kişinin iş arayan kaydı yapılmakta ya da güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanıyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

* Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
* Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
* Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
* Hizmet akdinin feshinden sonraki otuz gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen veya elektronik ortamda başvurmak,

İŞSİZLİK MAAŞI SÜRESİ NE KADAR?

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

* 600 gün sigortalı şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
* 900 gün sigortalı şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
* 1080 gün sigortalı şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

süre ile işsizlik maaşı ödeniyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİR?

İşsizlik maaşı müracaatları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır. İşsizlik maaşı, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendine ödenir.

Sigortalı işsizler, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile beraber her hangi bir PTTBank şubesine başvurarak işsizlik maaşlarını alabilirler.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsiz kalan yurttaşların en zor günlerinde imdatlarında imdadına işsizlik maaşı yetişiyor. Peki, işsizlik maaşı nedir?

Daha önce sigortalı şekilde çalışan işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen koşulları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için yine Kanunda belirtilen süre ve miktarda yapılan ödemeye işsizlik ödemesi denir.

İŞKUR'un konuyla ilgili detaylı açıklamasını "https://www.Iskur.Gov.Tr/is-arayan/issizlik-sigortasi/issizlik-odenegi/" adresinden bulabilirsiniz.

İşsizlik maaşından faydalanmak için gerekli şartlardan bir tanesi olan 120 gün kesintisinin prim ödemesinde kesinti sayılmayacak haller nelerdir?

-Hastalık,
-Ücretsiz izin/aylıksız izin
-Disiplin cezası
-Gözaltına alınma,
-Hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali,
-Kısmi istihdam,
-Grev,
-Lokavt,
-Genel hayatı etkileyen olaylar,
-Ekonomik kriz,
-Doğal afet,
-Fesih tarihinde çalışmamış
-Ev hizmetlerinde otuz günden az çalışma
-Kısa çalışma ödeneği
-Yarım çalışma ödeneği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.