1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Ortaya Çıktı! Karadeniz'de Doğalgaz Bulundu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Ortaya Çıktı! Karadeniz'de Doğalgaz Bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Ortaya Çıktı! Karadeniz'de Doğalgaz Bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT özel yayınında yaptığı açıklamada, cuma günü yeni bir müjde açıklayacağını belirtmişti.

A+A-

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla halkta heyecan yaratması amaçlanan müjde, Bloomberg'te yer alan haberle ortaya çıktı. Amerika merkezli ekonomi gazetesi, Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin Karadeniz'de bulunan yeni doğalgaz yatakları olduğunu söyledi. 

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini aktardı.

"EKONOMİK ZAAFİYETLERDEN BAZILARINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ..."

Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.

Sakarya sahasında keşfedildiği belirtilen doğalgaz miktarına ilişkin bağımsız bir denetimin bulunmadığını kaydeden Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğalgazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.

Haberde ayrıca, Erdoğan'ın muhtemel yeni doğalgaz keşfine ilişkin söz konusu açıklamasını, 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturası da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun süredir süregelen ekonomik zaafiyetlerinden bazılarına bir çözüm olarak sunduğunu' yazdı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın Açılış Töreni'nde konuşmuş, "Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur" ifadelerini kullanmıştı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.