1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Öğrenciye Kredi ve Burs ile Dev Destek! Hükümet'ten Son Dakika Duyurusu Geldi...
Milyonlarca Öğrenciye Kredi ve Burs ile Dev Destek! Hükümet'ten Son Dakika Duyurusu Geldi...

Milyonlarca Öğrenciye Kredi ve Burs ile Dev Destek! Hükümet'ten Son Dakika Duyurusu Geldi...

Öğrencilere Kredi ve Burs ile Dev Destek! 2021 senesinin son dönemine girmeye başladığımız son aylarda, 2022 senesi bakımından bütçe görüşmeleri de devam ediyor.

A+A-

Öğrencilere Kredi ve Burs ile Dev Destek! 2021 senesinin son dönemine artık girmeye başladığımız son aylarda, 2022 yılı bakımından bütçe görüşmeleri de başlamış durumdadır.

Öğrencilere Kredi ve Burs ile Dev Destek! 2021 senesinin son dönemine artık girmeye başladığımız son aylarda, 2022 yılı bakımından bütçe görüşmeleri de başlamış durumdadır. Son dönemde gelen yurt ile ev fiyatlarına gelen zamlar sonrasında çok fazla şekilde zorlanan üniversite öğrencilerini rahatlatacak güzel bir haber duyuruldu. İşte 1.8 000 000 öğrenciyi yakından ilgilendiren destekler…

2020 senesinin mart ayı itibariyle artan covid-19 vakalarından dolayı üniversiteler kapatılmak mecburiyetinde kalmıştı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ile beraber ise okulların açılması yönünde karar alınmıştı. Pandemi döneminde yaşanan ekonomik güçlüklar sonrasında öğrenciler de ev ile yurt fiyatları bakımından fazlası ile etkilendi.

Hükümet tarafından 2022 yılı için bütçe görüşmelerinde öğrencilerin bu durumu da gözden geçirilmesi ile burs ile kredi desteği verilmesi bakımından çalışmalara başladı.

2022 Bütçe Görüşmelerinde Öğrencilere Verilecek Destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2022 bütçe görüşmeleri sonrasında öğrencilere sunulacak destekler konusuna değindi. Öğrenciler için hem kredi hem de burs desteği verileceğine dikkat çekerek, toplamda tam 34 milyar liralık bir bütçe ayrıldığına dikkat çekti. Tam 1.8 000 000 öğrenci için toplanda 16.7 milyar TL kredi ile burs desteği sağlanacak. 1.282.000 öğrenci için taşımalı eğitimle yemek yardımı bakımından 6.3 milyar TL, 423 bin engelli çocuk için 5.5 milyar TL gibi bir eğitim desteği sunulacaktır.

Bütçe görüşmeleri sonrasında yalnızca öğrenciler için değil çiftçiler içinde bir destek sağlanması bakımından çalışmalar yapılacak. İşveren prim ödemeleri bakımından 35.2 milyar, tarımsal iş yerleri ile çiftçiler için 9.8 faiz destek, hazine destekli verilen kredilere özel 6.2 milyar, ihracat destekleri için 5.2 milyar, Halkbank aracılığıyla kullandırılacak esnaf kredileri bakımından 7.2 milyar lira bütçe ayrıldı.

Engelli ile Yaşlı Vatandaşlar Açısından Bütçe Belirlendi

Ödemekte güçlük çeken yurttaşlar için sağlık prim giderlerini karşılamak adına 23.4 milyar, 65 yaş üzerindeki yaşlılar ile bakıma ihtiyacı bulunan engelli yurttaşlara sunulacak aylık olarak 15.6 milyar, engelli yurttaşlar için evde bakım destek maksadı ile 13.2 milyar lira destek sunulacaktır. Böylelikle yurttaşlar içim 2022 senesinde da yardımlar devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.