1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Altın fiyatlarında bugün Altın Adeta uçtu! Son dakika Altın tahmini! Gram altın fiyatı Ne Kadar?
Son Dakika Altın fiyatlarında bugün Altın Adeta uçtu! Son dakika Altın tahmini! Gram altın fiyatı Ne Kadar?

Son Dakika Altın fiyatlarında bugün Altın Adeta uçtu! Son dakika Altın tahmini! Gram altın fiyatı Ne Kadar?

Altın fiyatlarıyla ilgili sıcak gelişme. Altın fiyatları adeta uçuşa geçti. Cumhuriyet altını Çeyrek altın Gram altın, yarım altın, tam altın, ons altın, ne kadar oldu? Dolar fiyatlarının yükselmesi ve yeni varyant açıklamalarının gelmesi altın fiyatlarını Fırlattı.

A+A-

Altın fiyatlarıyla ilgili sıcak gelişme. Altın fiyatları adeta uçuşa geçti. Cumhuriyet altını Çeyrek altın Gram altın, yarım altın, tam altın, ons altın, ne kadar oldu? Dolar fiyatlarının yükselmesi ve yeni varyant açıklamalarının gelmesi altın fiyatlarını Fırlattı. Gram altın 731 liradan, ons altın ise 1.795 dolardan işlem görüyor. Vatandaşlar, 'Gram altın yükselecek mi? Gram altın ne kadar olacak? 'Gram altın yıl sonu ne kadar olur?' sorularına cevap arıyor. Uzmanlar ise gram altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tahminlerde bulundu. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm ayrıntılar...

altn.jpg

Küresel piyasalarda yeni varyant etkisini sert göstermeye başladı. Uluslararası piyasalarda kayıplar derinleşirken Güney Afrika merkezli Omicron varyantı Altın fiyatlarında kararsızlığa neden oldu.

Fed'in faiz artırma ihtimali ve tahvil alımlarını azaltmaya sürmesi beklentisi altın fiyatlarını kıskaca aldı. Güçlü harekette bulunamayan altın son bir haftada yatay seyre yöneldi.

Ons altın haftaya 1791 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1780 dolar, en yüksek 1796 dolar seviyesi görüldü. Saat 09:56 itibarıyla ons altın 1795 dolar düzeyinde işlem görüyor.

altnn.jpg

GRAM ALTIN YATAY SEYREDİYOR

Gram Altın fiyatları da yatay seyre yöneldi. Haftaya 712.5 liradan başlayan gram altın gün içerisinde en düşük 707.6 lira, en yüksek de 739.8 lira seviyesini gördü. Saat 09:56 itibarıyla gram altın 731 liradan alıcı buluyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 4.523,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 4.502,00 TL alış ve 4.667,00 satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

atin.jpg

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 2.269,00 TL üzerinden yapan yarım altında ibre yukarıyı gösteriyor. Yarım altın 2.251,00 TL alış ve 2.341,00 TL satış fiyatına sahip.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 1.134,00 TL düzeyinde yapmıştı. Son olarak 29 Kasım itibariyle 1.125,00 TL alış fiyatına sahip olan çeyrek altın, 1.170,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

KRİTİK TARİH 15 ARALIK

Alternatif getirilerdeki hareket kıymetli metaller için belirleyici olmaya devam ediyor. Bu çerçevede özellikle Amerika 10 senelik tahvil faizindeki hareketi yakından izleniyor

Bu cephedeki yükseliş eğiliminin korunması ons altındaki muhtemel yükselişlerin sınırlı kalmasına yol açabilir. Bu sebeple 15 Aralık’ta gerçekleşecek olan bir sonraki Fed toplantısının piyasa faizleri ve kıymetli metaller açısından bir hayli önemli olduğunu ifade ediliyor.

GRAM ALTIN 1000 LİRA OLUR MU?

Stratejist ve araştırmacı yazar Haluk Özdil'den dikkati çeken altın yorumu geldi. Altının 1000 lira olabileceğine vurgu yapan Özdil, "Altının durdurulamaz yükselişi devam ediyor. 1000 TL olur mu? Bir telaş var.

Birçok kişi parasını korumak ve değeri düşmesin diye istekli davranıyor gibi. Bu işin bir ucu Amerika’ye dayanıyor. Bu yükseliş iç dinamiklerden kaynaklanmaz.

Amerika şu anda zor durumda. Buna FED’de dahil. Amerika Powell’ı aday gösterdi. Bunu kendisi aday göstermedi. Amerika ekonomik açıdan bir sarsıntı geçiriyor.

Pandemi her şeyi değiştirdi. Dünyada inanılmaz bir değişim var. Joe Biden açıklamalarında korkutan sözler söyledi. FED’in 15 Aralık’ta faiz konusunda geri adım atmayacaktır. Çünkü artırımı yenilgi demektir.

Tüm bunların karşılığı da altına kaçışı hızlandırdı. Tek yol Bitcoin filan değil, altındır. Amerika’den gelen sözler sonrası tüm dünyayı bir kıtlık bekleniyor. Ons altın ocağa doğru 1900’leri geçecek. Bu tür olayların Türkiye’ye yansıması da olacak.

YIL SONU İÇİN TARİH VE RAKAM VERMİŞTİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise geride bıraktığımız günlerde altın ile alakalı soruları yanıtlamış ve TL'de bekleyenlere önemli uyarılarda bulunmuştu. Memiş, yıl sonuna kadar altın ve dolarda bir düzeltme beklediğini belirterek alım fırsatı için hem tarih hem de rakam vermişti.

YIL SONUNA KADAR ALIM FIRSATI...

Yıl sonuna kadar bir alım fırsatı olacağını dile getiren Memiş, "Döviz ve gram altın tarafında muhakkak bir kar satışı beklemekteyim. Mutlaka bir müdahale beklemekteyim. Mutlaka bir tansiyon düşüşü olacaktır ancak bu düşüş kısa vadeli kalacak.

Vatandaşlar bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirecek. Şu anda ben alırım, satarım para kazanırım bazında bir piyasa yok. Her satan zarar edecek. Kısa vadede bir düşüş olacak ve alacaksınız bekleyeceksiniz." demişti.

"Alım fırsatı" diye bahsettiği seviyeler hakkında da konuşan Memiş, "Gram altında 600 lira seviyesinin altında 580-590 liralar, dolar kurunda ise 10 liranın altında 9,60-9,80 liralar. Kurun ve gram altının buralardan bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.