1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika! Bayram müjdesi geldi! 1798 TL ödeme için e-Devlet müracaatları açıldı
Son dakika! Bayram müjdesi geldi! 1798 TL ödeme için e-Devlet müracaatları açıldı

Son dakika! Bayram müjdesi geldi! 1798 TL ödeme için e-Devlet müracaatları açıldı

bayramdan önce hesaba geçecek Kurban Bayramı ağır ağır yaklaşırken maddi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yurttaşlar devlet tarafından yapılacak ödemeleri araştırıyor. Kurban Bayramı öncesi maddi katkı bekleyen yurttaşlara güzel ve müjdeli bir haber daha geldi.

A+A-

Bayram bundan önce hemen müracaat yapanlara 15 Temmuz tarihi itibariyle ödeme yapılacak. Peki 1798 TL Ödemeyi ne zaman nasıl yatırılacak? Özellikle covid-19 salgını sırasında yurttaşlar maddi anlamda zor günler geçirmeye başlamıştı.

Ancak devletten gelen sosyal destek ödemeleri sayesinde biraz da olsa rahat nefes alabilen yurttaşlar Kurban Bayramı bundan önce yapılacak ödemeleri merak ediyor ve araştırıyor. Kurban Bayramından önce bir güzel haber daha geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bayram bundan önce hak sahiplerine 1798 TL ödeme yapılacak. E-devlet üzerinden Bayram bundan önce müracaat yapan yurttaşlar bu imkandan yararlanacak.
Evde bakım maaşı nedir nasıl müracaat yapılır?

Evde bakım maaşı veya evde bakım aylığı olarak bilinen ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı hasta ve engelli kişilere Bakanlara ödeniyor. Evde bakıma muhtaç olan kişilerin ailelerine yapılan ödemeler bakanlıkca belirlenen kriterlere uygun kişilere verilmekte.

Bu sebeple Öncelikle yurttaşların bakıma muhtaç olduğunu gerekli belgelerle kanıtlamış olmaları gerekmektedir. Alacağınız belgelerle il ve ilçelerde bulunan Sosyal Hizmetler müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu, kaç TL?

Evde bakım maaşı enflasyon oranı doğrultusunda her sene 2 defa zamlanıyor. Ocak ayında gelen zamla beraber 1657 TL olarak ödenen Evde bakım maaşları Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda bir kez daha zamlandı. Evde bakım maaşı ödemeleri Temmuz ayı itibariyle 1798 TL olarak yurttaşların hesaplarına yatırılıyor.
Temmuz ayı 2021 evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı?

Temmuz ayı zamlı evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı sorusunun yanıtı da pek çok yurttaş tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Evde bakım parası her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Temmuz ayında da 15 Temmuz 2021 tarihi itibariyle ödemeler il bazında yapılmaya başlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.