Altın Fiyatları Tarihi Rekorlar Kıracak! Çeyrek 1000 TL! Altın Alacaklar Aman Dikkat...

Çeyrek 1000 TL... Altın maliyetleri Şubat ayı içerisinde 394 TL seviyesinde görmüş olduğu dip seviyelerin ardından Mayıs ayı itibari ile bir anda yükseliş trendine geçti. Altın bu fiyatlardan almak ne kadar doğru yoksa satmak mı gerekir? Çeyrek altın ne kadar?

 Altın maliyetleri Şubat ayı içerisinde 394 TL seviyesinde görmüş olduğu dip seviyelerin ardından Mayıs ayı itibari ile bir anda yükseliş trendine geçti. Altın maliyetleri yükselişlerine devam edecek mi gibi bir hayli sualin cevaplarını aranmaya devam ediyor. Altın bu fiyatlardan almak ne kadar doğru yoksa satmak mı gerekir? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından altın hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt verildi.Ons altın fiyatlarının yeniden 1900 doların üzerine çıkması ardından gram altın fiyatları 526 TL seviyesine kadar çıkarak 2021 yılında görmüş olduğu zirveyi yeniden tazeledi. Yaz sezonu gelirken yatırımcıların tek odak noktası haline gelen altın için çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı.

Altın fiyatları Şubat ayı içerisinde 394 TL seviyesinde görmüş olduğu dip seviyelerin ardından Mayıs ayı itibari ile bir anda yükseliş trendine geçti. Altın fiyatları yükselişlerine devam edecek mi gibi birçok sorunun yanıtlarını aranmaya devam ediyor. Bu fiyatlardan altın almak ne kadar doğru yoksa satmak mı gerekir? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından altın hakkında merak edilenler... Yatırımcıların en çok araştırdığı konular arasında yer alan altın yükselir mi son dakika altın düşer mi sorusunun cevabı günlük olarak altın uzmanları tarafından yorumlanmaktadır. İşte altın fiyatları çıkacak mı? Gibi merak edilen konulara haber detayında cevap bulabilirsiniz.

Altın fiyatları yükseltmeye devam edebilmesi için bir düzeltme yapması lazım…

Altın fiyatlarında yükseliş hareketlerinin devam edebilmesi için teknik açıdan bir düzeltme hareketine geçmesi gerektiğini dile getiren İslam Memiş açıklamalarda bulundu.

Bu anlarda dolar taraflarında da bir köpük oluşması ile bu haftada bir düzeltme ihtiyacı anlamına gelmesi ile dikkatleri çekiyor ifadelerine yer verdi.

Piyasalar üzerinde ABD merkez bankası Fed üzerine odaklanmış olduğu belirtilirken bir yandan da faizler ile ilgili ve enflasyon oranları ile ilgili ciddi belirsizlikler dikkatleri çekiyor. Burada meydana gelen puslu havanın tamamen ortadan kalkabilmesi için iki hafta sonra Fed faiz kararı ile beraber açıklamaların takip edilmesi gerekiyor sözlerine yer verdi.

Faiz açıklaması yönü belli edecek…Fed tarafından faiz artması ile beraber bu durumların 2022 yılına kadar ertelendiğinin duyurulması ardından ons altının yukarı yönlü bir şekilde hareket ettiğine dikkatler çekildi. Bir yandan ons altın etrafında 1960 ile 2000 dolara doğru bir atak olması gözlenecek.

Fakat kısa vadeli süreçler içerisinde gram altında bir düzeltme hareketleri beklentisi devam ediyor. Düğün sezonun yaklaşması, merkez bankalarından gelen talepler fiziki olarak devam ediyor.

Altına karşı olan taleplerin artması karşısında şu an altın almak için doğru bir zaman olmadığı dile getirildi. 500 TL seviyesinin altına ineceği zamanlara kadar beklenmesi gerekiyor.

Bir ons altının fiyatı 1908 dolar civarında istikrar kazandı. Mevcut yükseliş eğilimi, bu haftanın ilerleyen günlerinde ekonomik toparlanmanın kanıtını sağlayacak olan önemli ABD istihdam verilerinin yayınlanmasından önce enflasyon risklerine odaklanmadan etkilenecek.

Dünyada ekonomi

Bu bağlamda, bazı Fed yetkilileri, talepteki baskı altında ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte son zamanlardaki fiyat baskılarının beklendiğini ve arz dengesizliklerinin azalmasıyla geçici olması gerektiğini söyledi. Fed'in enflasyon hedefi için kullandığı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi bir önceki yıla göre %3,6 artarak 2008'den bu yana en büyük yıllık artışı kaydetti.

Analistler, Mayıs ayı boyunca altın fiyat performansını birkaç nedenden dolayı şaşırtıcı buluyorlar – zayıf bir ABD doları, biraz daha düşük tahvil getirileri ve şaşırtıcı ABD TÜFE verileri enflasyon endişelerini körüklemeye başladı. Güneydoğu Asya'da yeni bir Covid dalgasına ilişkin artan endişeler, yatırımcıların daha yavaş bir küresel toparlanmaya ilişkin endişelerini artırıyor.

Altın fiyatı Mayıs ayında % 7,8 arttı. Altın fiyatı geçtiğimiz hafta ons başına 1.912.76 dolara yükseldi ve bu, 8 Ocak'tan bu yana en yüksek seviye. Gümüş ve platin yükselirken, paladyum sabit kaldı. Bloomberg Dolar endeksi art arda ikinci aylık düşüşe doğru yöneldi.

Altının teknik analizi: Şimdiye kadar, altın fiyatının genel eğilimi yukarı doğru ve psikolojik direnç, performans üzerinde daha güçlü boğaların kontrolünü destekleyerek 1.900 doları kırdı. Teknik göstergeler zaten güçlü aşırı alım seviyelerine ulaştığı için önemlidir. Trendin ilk tersine dönüşü, altın fiyatının sırasıyla 1.885 ve 1.860 dolar destek seviyelerinin altında istikrarı olacaktır.

Bugünkü altın fiyatı, ABD dolarının seviyesinden ve yatırımcıların risk iştahının boyutundan ve ayrıca Avustralya Merkez Bankası'nın para politikasını açıklamasının tepkisinden ve Japonya, Çin'den gelen imalat PMI okumasından etkileniyor. Euro Bölgesi, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri.