Asgari Ücret Çalışanlara Bayram Müjdesi 329 TL Ödeme Yapılacak

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nda birçok vatandaşımız bayrama rağmen çalışmaya devam etmek zorunda. Bayram günlerinde çalışmayı sürdüren kişiler için önemli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Pandemi süreci nedeniyle bu sene Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının uygulanması kararı alındı. Buna rağmen birçok vatandaş bu süreçte çalışmaya devam ediyor. 2021 Ramazan Bayramı sırasında asgari ücretle çalışan kişilerin ne kadar ödeme alacağı ile ilgili son dakika haberleri yazımızın devamında sizlerle...

Asgari Ücretli Çalışanlara 329 TL Ek Ödeme

Bayram günü çalışan işçiler ile alakalı yapılan açıklamalarda ulusal bayram ve tatil günü işveren tarafından çalıştırılan işçilerin bunun için yazılı izin vermesi zorunludur. Çalışam tarafından yazılı bir şekilde rıza verilmemesi halinde bayram ve genel tatil günlerinde işçilerin çalıştırılması mümkün değildir. Ayrıca bayram günü çalışan işçilere ekstradan her gün için ayrı ayrı olmak üzere 1 günlük yevmiye ödenmesi gerekmektedir.

Ramazan Bayramı'nda çalışacak olan asgari ücretliler 2021 yılında günlük brüt olarak 119.25 lira, net olarak 94.20 lira ücret almalıdır. Bayram tatilinin 3.5 gün olduğunu göz önünde bulundurursak, Bayram boyunca çalışan asgari ücretli kişilerin almış oldukları ücretlere ek olarak 329.70 TL ücret ödenmesi gerekmektedir. Diğer taraftan bayram günü gerçekleştirilen çalışmalar fazla mesai olarak sayılmamaktadır. Bu yüzden işveren tarafından işçiye bayram boyunca çalışması nedeniyle ücret vermek yerine izin teklif edilmesi mümkün değildir.