Dolar Son Dakika İnişe Geçti! Dolar Neden Düşüyor! Ekonomist İslam Memiş Tarih Ve Rakam Vererek Açıkladı!

Dolar neden düşüyor merak konusu oldu. 19 Kasım dolar ne kadar sorusunun cevabını merak edenler, bugün bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Saat 12.30'dan itibaren dolar kuru 11 TL’den işlem görüyor.

Dolar neden düşüyor merak konusu oldu. 19 Kasım dolar ne kadar sorusunun cevabını merak edenler, bugün bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Saat 12.30'dan itibaren dolar kuru 11 TL’den işlem görüyor. Düne göre fiyatlar aşağı indi. Dolar son dakika yorumları merak edilirken, altın ve döviz piyasalarıyla ilgili yorumlarla adından söz ettiren ekonomist İslam Memiş tarih ve rakam vererek öngörülerini paylaştı. İşte analiz.

Herkes bu meselenin yanıtını arıyor: dolar neden düşüyor. Dolar son dakika yorumları merak ediliyor. 19 Kasım sabahı herkes yine bir gözü telefonda, öbür gözü telefonda, dolar ne kadar sorusunu soruyor. Türkiye’de dolar yine ve yeniden birinci gündem maddesi haline geldi. Bundan sonra ne olacağını herkes soruyor. Son dakika dolar yorumları takip ediliyor. Bu konu da görüşlerine başvurulan uzmanlardan birisi de ekonomist İslam Memiş. Yatırım tavsiyesi vermeden tahminlerini paylaşan, küçük yatırımcının zarar etmemesi için açıklamalarda bulunan İslam Memiş son analizinde yine bildiklerini söyledi. İşte ayrıntılar.

Dolar fiyatlarıyla beraber altın, gümüş analizi de yapan İslam Memiş, “Dolar, gram altın, gram gümüş tarafından bir kâr satışı beklemekteyim. Mutlaka bir tansiyon düşüşü olacaktır ama kısa vadeli kalacaktır. Vatandaşlar bunu bir alım fırsatı olarak değerlendirerek yoluna devam edecekler. Her satan zarar edecek. Net olarak kısa vadeli yıl sonuna kadar bir alım fırsatı verecektir. Alıp bekleyeceksiniz” dedi. Peki, bundan sonra neler olacak? İslam Memiş hem dolar hem de altın için fiyat verdi. Meğer…

TL’de kalanlar için panik alımlar yapılmaması gerektiğini dile getiren, herkese sakin olun çağrısında bulunan İslam Memiş, “Gram altın fiyatında 600 lira düzeyinde altında bir rakam 575-590. Dolar kurunda 10 lira düzeyinde 9,60-9,80 buralardan bir fırsatın muhakkak geleceğini tahmin ediyorum” öngörüsünü paylaştı. Peki, bu rakamlar ne zaman görülür?

Dünkü yorumumuzda söylediğimiz gibi herkes ateşe benzin dökerken, İslam Memiş sakinleştirmeye çalışıyor Ve adeta elinde yangın söndürme tüpüyle yardıma koşuyor. Başarılı ekonomist İslam Memiş fiyatların düşeceğini öngörse de tarih vermedi. Merkez Bankası 18 Kasım faiz toplantısında faiz indirimi yapmıştı. Görünen o ki, faiz indirimleri devam edecek. Bu şekilde indirimler devam ederse bu rakamların görülme ihtimali zora girebilir. Ekonomi idaresinde bir belirsizlik var. İslam Memiş ise yatırım tavsiyesi vermeden tahminlerini paylaştı ve bu fiyatlardan alım yapmayı öngörmediğini söyledi.