İşçilere 3 Bin 646 TL İkramiye Verilecek! Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Tediye ödemeleri 4D’li taşeron işçinin merakla beklediği ek gelir olarak bilinmektedir ve ödemelerini kimler olabilir. Taşeron ve kamu işçileri eklemiş olduğu haber geldi. İlk taksit ödemesi yapılmıştı. İkinci taksitin ne zaman geleceği ile ilgili resmi gazetede karar yayımlandı. Taşeron işçiye en az 1.108, 1.161 ve 1.239 TL ödeme yapılacak.

İlave tediye ödemelerine ilişkin detaylar resmi gazetede yayınlandı. İlave tediye ödemelerini yatırılacağı tarihi vatandaş gözünü çevirdi. İşte 2. tediye ödemeleri tarihine ilişkin son dakika haberleri…

Binlerce kamu ve taşeron işçisinin beklediği güzel haber geldi. İlave tediye ödemelerinin dönemi belli olduğu brüt ücretin 52 günlük tutarı kadar ödeme yapılması kararlaştırıldı. Taşeron ve kamu işçilerine tediye ödemeleri için kısa bir süre kaldı. Yüz binlerce işçi tarafından araştırılan bu konuda Resmi Gazete yayımlanan karara göre sona geliniyor. İşte o tarih…

2. Tediye Ödemeleri Ne Zaman?

Toplamda 52 günlük prim miktarı olan tediye ödemeleri 4 taksit halinde ödeniyor ve 13'er günlük taksitlerle hesaplara yatırılıyor. Cumhurbaşkanlığından gelen karara göre ikramiyenin ilk yarısı 29 Ocak'ta yatırılmış ve taşeron işçinin gelirinde artış sağlanmıştır ve ikinci ikramiyesinin 11 Mayıs'ta ödeneceği belirtildi. Maden işletmelerinde yeraltı işçilerinin ve çalışanlara verilecek ilave tediyelerin tamamı 24 Aralık'ta verilmiş olacak. Yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararı ile 26 gün için ödeme yapılacak.

İlave Tediye Ödemesi Nedir Kimler Alabilir?

6772 sayılı kanun kapsamında verilen ilave tediye ödemeleri 52 günlük ek ödeme anlamına gelmektedir. Bu yasa ile hüküm altına alınmış bir ödenecektir. İlave tediye kanun ile güvence altına alınmıştır. Kamu işçilerinin bu haktan yararlanabilmesi sağlanmaktadır. Taşeron işçiye en az 1.108, 1.161 ve 1.239 TL ödeme yapılacak.

Genel yönetim kapsamında olan kamu idarelerinde çalışanlar için ayrı bir tüzel kişiliği olmadan devlet tüzel kişiliği içinde yer alan çalışan vatandaşlar için 52 günlük İlave tediye ödemesi yapılmaktadır. Kimler tediye ödemesinden yararlanabilir sorusuna gelince ise sermayesinin yarısından çoğu devlete ait olan kurum ve kuruluşlar genel ve katma bütçeli kurumlarda çalışanlar belediye ve özel idarelerde hizmet akdi ile çalışanlar genel ve katma bütçeli kurumlarda çalışanlar bu ödemelerden yararlanmaktadır. İlave tediye ödemeleri 52 günlük prime esas olarak ödenmektedir. 52 günlük esas kazanç üzerinden hesaplama yapılarak 4 taksit halinde yapılmaktadır. Toplamda kesintilerde çıkarıldıktan sonra net miktar 3646 TL olarak belirlenmiştir.