Milyonlarca emeklileri ilgilendiriyor! SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı zam oranı belli oldu! İşte en düşük maaş…

Emekliler, 2022 seneninın Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarını ve zam oranlarını merakla bekliyor. 2021 senesinde 2 kez zam ve iki kez de ikramiye alan emekliler hemde promosyon döneminde gelmesiyle beraber pek çok kazanç elde etmişti. Yılbaşı’na 3 ay kala emeklilerinde gözü kulağı Yeni senede yapılacak olan zamlarda. Enflasyon rakam

Tüm emeklileri kapsıyor! SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı zam oranı belli oldu! Yeni maaşlar netleşti, en düşük maaş… Milyonlarca emekli Ocak ayında maaşlara yapılacak olan zam oranlarını yakından takip ediyor. Emekli zammı için enflasyon oranları büyük önem taşıyor. Ocak zammı heyecan ile beklenirken oran için son ipucu piyasa katılımcıları anketinde geldi. Tahminlere göre emekliler Ocak ayına rekor bir zamla girecek. Peki emekli Ocak zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Emekliler, 2022 seneninın Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarını ve zam oranlarını merakla bekliyor. 2021 senesinde 2 kez zam ve iki kez de ikramiye alan emekliler hemde promosyon döneminde gelmesiyle beraber pek çok kazanç elde etmişti. Yılbaşı’na 3 ay kala emeklilerinde gözü kulağı Yeni senede yapılacak olan zamlarda.

Enflasyon rakamlarına göre belirlenen zam oranları ağır ağır ortaya çıkmaya başladı. Aynı zamanda tahminlerle emeklilerin Ocak zammı netleşiyor. Son olarak piyasa katılımcıları anketi yayınlandı ve zam oranları için yeni bir ipucu ortaya çıktı. Peki emekli Ocak zammı ne kadar olacak? Ocak ayında emekliler kaç TL zam olacak? Işte milyonlarca emeklinin merakla beklediği Ocak zammı ve yeni maaşlar

2 ZAM 2 DE İKRAMİYE ALACAKLAR

Tüm emekliler 2022 senesinde 2 defa zam iki sefer da ikramiye alacak. Emeklilerin Ocak ayı maaş artışı enflasyon verileri ile ortaya çıkacak. Emekli yurttaşlar şimdiden enflasyon rakamlarını yakın takibe aldı. Özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri açıklanan enflasyon verilerini takip ederken bu senenin ikinci 6 aylık dönemine ait enflasyon rakamları maaş zammını belirleyecek.

ŞİMDİDEN YÜZDE 4.23 ÇIKTI

2021 seneninın ikinci 6 aylık döneminde 3 aylık enflasyon rakamları ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre temmuz ve Ağustos Birgül Eylül ayı enflasyon oranı yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. Ancak emekli zam oranlarının kesin olarak belirlenebilmesi için Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Emekli Sandığı yani kamu personeli emeklileri de çıkan enflasyon farkı oranında zam alacak. Memur emeklilerinin 2022 senesinde alacağı enflasyon farkının yüzde 2.23 dolayında olacağı tahmin ediliyor.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ YAYINLANDI

Merkez Bankası ise dün piyasa katılımcıları anketi neticelerini açıkladı ve emeklinin Ocak ayında alacağı zam için ipuçlarını verdi. Ankete göre 2021 yıl Enflasyonun tahmini yüzde 17.63 çıkması bekleniyor. Anket sonuçlarına göre ikinci altı aylık enflasyon yüzde 8.46 olarak gerçekleşebilir. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi içinde bu maaş zammı demek. Enflasyon tahminlere göre çıkarsa SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Ocak ayında yüzde 8.46 zam alacak. Ayrıca ek ödemelere de zam yapılacak.

EK ÖDEMELERE ZAM GELİYOR

Emekli yurttaşlara her ay maaşın yüzde 4'ü 5'i oranında ek ödeme yapılıyor. Bu ödemeler de yeni maaşlar üzerinden hesaplanacak ve zamlı olarak yatacak. Emeklilerin %5 ek ödemeden faydalandığı aylık sınırı da artacak.