Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda duyuruldu! 1000 TL zam yapılacak! Emekliye çifte zam yolda...

Emekli ve kamu personeli milyonları kapsıyor. Maaşlara zam yapılıyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması bekleniyor. En düşük emekli maaşının 3.500 TL civarı seviyelere gelmesi öngörülüyor.

Emekli ve kamu personeli milyonları kapsıyor. Maaşlara zam geliyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi bekleniyor. En düşük emekli maaşının 3 000 500 lira civarı seviyelere gelmesi öngörülüyor.

Tüketici tutarları endeksi Kasım ve Aralık ayında geçen seneki kadar artarsa yılbaşında işyar ve işyar emeklileri yüzde 5 toplu protokol artırımına ilave olarak yüzde 7.5 enflasyon farkı alacak. Böylelikle işyar ve işyar emeklilerinin alacağı toplam artırım oranı yüzde 12.5’i bulacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım enerjisini yükseltmek için işyar ve işyar emekli aylıklarına 1000 lira ek artırım ve yüzde 3 refah hissesi verilmesini talep etti.

“6. Periyot Toplu Mukavelesi ile işyar ve işyar emeklilerinin maaşlarına 2022’nin birinci altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan artırım yapılmış oldu. Gerek açıklanan fotoğrafı enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında işyar maaşlarının eridiği ve meydana getirilen artışların yetersiz kalmış olduğu açık. Son devirde pek çok yaratı ve hizmete meydana getirilen fahiş artırımlar, takviyeye en oldukca muhtaçlık duyan kesitlerin başlangıcında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu vazifelileri ve emeklilerinin bulunduğunu gösteriyor.

Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve olmazsa olmaz harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım enerjisini yükseltmek gayesiyle işyar ve emeklilere de bir takviye paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek artırım verilmesi zarurî hale gelmiştir.” dedi

Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu ankette yer edinen yüzde 19.31’lik enflasyon kestirimine nazaran Ocak ayında; 

En düşük işyar Maaşı: 5.467,20 TL
En düşük işyar emeklisi maaşı: 3.669,34 TL
En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 öncesi) 2.886,93 TL
En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 sonrası) 1.789,59 TL
En düşük Bağ-Kur esnaf emekli maaşı: 2.585,36 TL
En düşük Bağ-Kur ziraat emekli maaşı: 2.054,45 TL
* Bu meblağlara 1.000 liralık seyyanen artırım ve yüzde 3’lük refah hissesi artırımı eklenmemiştir.

“Artan ulusal gelirin adil bir biçimde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için kesinlikle kamu vazifelilerinin maaşlarına enflasyonun üzerinde artış yapılmalı. Bunun için yapılması ihtiyaç duyulan her sene oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah hissesi verilmesidir”

“Bu pakette yer vermiş olduğumuz meseleler çözüldüğünde emek harcama hayatında mühim rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı’ndan başta ek artırım ve refah hissesi olmak sureti ile patenti bize ilişkin olan ‘Işyar Paketi’mizin içinde yer edinen tüm mevzuları görüşmek ve aktarmak sureti ile buluşma talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde tüm bu tarz şeyleri kendilerine ayrıntılı bir evrak ile sunacağız.”