Müjde Başvuran Herkese 1100 TL Sosyal Yardım, Kısa Çalışma Ödenekleri Ve 65 Yaş Aylığı Ödeniyor…

Vatandaşı sevindiren haber geldi. Sosyal destekler geliyor. Daha önce e-devlet üzerinden başvuru oluşturan ihtiyaç sahiplerinin olduğu biliniyordu. 2 milyonu aşkın hane için hane başına 1100 TL tutarında tam kapanma sosyal yardım programı ödemesi alacaklar. İşte detaylar ve konuya ilişkin son dakika haberleri…

E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmış herkes bayrama yaklaşırken ödemesini alacak. 2 milyonu aşkın hane için 1100 TL tutarındaki ödemeler yapılacak tam kapanma döneminde sosyal yardım programı ödemesi başladı. Sosyal yardım ödemesi destek ödemeleri daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi ile yapılıyordu. Banka hesapları bulunmayanlara PTT kartlarına ödemeler gerçekleştirilecek.

E-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesabına bulunmayanların ise PTT hesaplarına ödemeler gerçekleştirilecek. İkisi de bulunmayanlar için ödemeleri konutta yapılacak. Engelli ve yaşlılık maaşları bugün itibariyle yatırılmayan başlanıyor. 10 Mayıs'a kadar tüm ödemeler gerçekleşecek nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri de bugün itibariyle hesaplarına yatırılıyor.