Nakdi anlamda güçlük çekenlere müjde: Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak anlık 5 000 TL ödeme için kefil, şart veya evrak yok!

Başvuru süreci başladı… Geri ödemesiz, karşılık olmadan verilen 5 000 TL ödeme hesaplara yatmaya başladı. Bunun için illa kefil, şart veya evrak hazırlama koşulları da olmuyor. Para yardımlarıalabilmek içi aranan şartlar belli oldu.

Başvuru süreci başladı… Geri ödemesiz, karşılık olmadan verilen 5 000 TL ödeme hesaplara yatmaya başladı. Bunun için illa kefil, şart veya evrak hazırlama koşulları da olmuyor. Para yardımlarıalabilmek içi aranan şartlar belli oldu.

Yaşanan zorlu günler içerisinde ihtiyaç sahibi olan yurttaşlar için hükümet kanadından destekler gelmeye başladı. 5 000 TL olarak verilen destek ödemeleri sosyal ağ içerisinde büyük yankı uyandırmaya başladı. Bu noktada müracaatlar e devlet üzerinden yapılacak veya kaymakamlıklar aracılığıyla müracaatlar olacak. Bu yurttaşlar için 5 000 TL yardım ödemeleri gelecek. Birçok değişik alanda verilecek olan destek ödemelerinden faydalanmak için yazılı bir biçimde müracaat adımlarının yerine gelmesi gerekmektedir.

Geri ödemesiz ve karşılıksız olarak verilecek 5 000 TL ödemeler geliyor. Bu haber yurttaşların bir süre de olsa rahat etmelerine yardımcı oldu. Bazı yurttaşlar bu durumlardan haberdar olmadıkları için şu anda hala yardımları alabiliyor. Fakat bu süreçlerde ev yapanlardan fatura ödemek konusunda yeni eşya almak isteyenler için nakdi destek ödemeler verilecek. Maddi durumların yeterli olmadığı anlarda müracaat yapanlar için 40 000 TL ye kadar nakit destek ödemeleri gelecek. Bir yandan da fatura ödemek konusunda güçlük çekenler için 118 TL olan kısmı yine devlet tarafından karşılanıyor. Bunlar için yalnızca müracaat yapmak da yeterli olacak.

Ev onaranlar için 40 000 TL destek ödemesi…

Korona virüs salgın süreçleri içine dar gelirli olan yurttaşların ev yapması veya onarma durumlarında hükümet kanadından destekler geliyor. Betonarme ev yapımları sırasında 40 000 TL destekler gelirken prefabrik ev yapımları için de 30 000 TL ye kadar destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Bir yandan da ev eşyaları destek ödemleri olarak da 5 000 TL destek geliyor. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı sunulmakta olan nakdi yardımlar için e devlet müracaatlar yapılacak.

İhtiyaç sahibi olan yurttaşlar için elektrik fatura desteködemeleri de geliyor. Bir kere müracaat yapılma durumlarında her ay düzenli ilaçlanma 118 TL ye kadar destekler geliyor. Fakat bu noktada kişi başlarına düşen gelirim minimum ücretin üçte birinin daha da altında olma koşulları aranıyor. Bir yandan da evde yaşamlarına devam etmekte olan kronik rahatsızlıkları olan yurttaşlar için destek verilmekte.

Cihazlara bağımlı bir biçimde yaşamak zorunda kalan yurttaşların elektrik faturalarının 200 TL kadar olan kısımları hükümet kanadından verilmekte. Bunlar için kişilerin eğer geçmişe ait biriken borçları da var ise bir kereye mahsus olarak hükümet kanadı tarafından siliniyor.

Yardıma muhtaç olan yurttaşlar için tüberküloz SSPE hastalıklarından muzdarip olanlar için askılık yardımları verilecek. Bu kişiler için her ay 1658 TL olarak ödemler geliyor. Bir yandan da değişik alanlarda ödeme alternatifleri yer alacak.