Türkiye’nin ihracatını engellemeye çalışıyorlar! 25 km TIR kuyruğu 3 gün, 5 gün uzadığı oluyor!

İhracat yüklerini teslim edecekleri Avrupa ülkelerindeki adreslere götürmek için yola çıkan TIR'lar, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kilometrelerce yoğunluk oluşturdu. 25 kmlik bir sırada beklediklerini dile getiren TIR şoförü "Mümkün mertebe Türkiye’nin ihracatını engellemeye çalışıyorlar. Biz Türkiye’den Bulgaristan’a girdiğimizde kuyruk bitmiyor" de

İhracat yüklerini teslim edecekleri Avrupa ülkelerindeki adreslere götürmek için yola çıkan TIR'lar, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kilometrelerce yoğunluk oluşturdu. 25 kmlik bir sırada beklediklerini dile getiren TIR şoförü "Mümkün mertebe Türkiye’nin ihracatını engellemeye çalışıyorlar.

Biz Türkiye’den Bulgaristan’a girdiğimizde kuyruk bitmiyor" dedi.

Bulgaristan’ın Lesova Sınır Kapısı’nda alımların yavaş olması ve gümrük personeli yetersizliği nedeniyle Türk tarafında 25 kmlik araç kuyruğu oluştu.

Taşıdıkları yükleri götürecekleri Avrupa ülkelerdeki adreslere ulaştırmak isteyen sürücüler, sınır kapısında 25 kmlik kuyruk oluşturdu. Yaklaşık bin TIR, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde ülke dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Türkiye’nin ihracatını engellemeye çalışıyorlar’

Türkiye’nin ihracatının engellenmeye çalışıldığını dile getiren TIR şoförü Mehmet Çiğin, “Dün akşam saat 22.00’da 25 kmlik TIR kuyruğuna girdik. Artık yarın sabaha geçebiliriz herhalde. Biz sırada beklerken yatıyoruz ama mülteciler çok, getirenler çok. Adam dingilin üstüne biniyor çadırın üstten kesip içeri giriyor. Onlardan dolayı çok sıkıntımız var. Mümkün mertebe Türkiye’nin ihracatını engellemeye çalışıyorlar. Biz Türkiye’den Bulgaristan’a girdiğimizde kuyruk bitmiyor” dedi.

'3 gün, 4 gün, 5 gün kadar uzadığı oluyor'

25 kmlik bir sırada beklediklerini vurgulayan Onur Kostak ise “Araçlarımızda takograf sistemi olduğu için takografa uygun çalışmaktayız. 25 kmlik sırada bekliyoruz. 3 gün, 4 gün, 5 gün kadar uzadığı oluyor. Burada yol boyunca 24, 25 km boyunca mülteci problemi yaşıyoruz” biçiminde konuştu.
‘Bulgaristan ağır çalışıyor’

Sıranın nedeninin Bulgaristan tarafından kaynakladığını dile getiren Mehmet Kosta da “Ülkenin ihracatı çok bu nedenle yoğunluk oluşuyor. Bulgaristan tarafı ağır çalışıyor bu sebeple sıralar oluşuyor”dedi.