Uzman İslam Memiş konuştu: Altına imzamı atarım! Sakın bunu yapmayın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'panik yapmayın' uyarısında bulundu.

1 Ocak 2022 dolar ve altın güne yükselişle başladı. Gram altın 780 lira düzeyinde işlem görürken dolar da 13,25 liradan alıcı buluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'panik yapmayın' uyarısında bulundu. "Yüksek maliyet yapanları kollayacağım. Benim hayalim büyük. " diyen Memiş yakında müjde vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin ardından, dolar ve euroda düşüş yaşanmıştı. Son günlerde tekrar yükselişe geçen dolar, hafta sonunun ilk gününe yüzde 0,56 oranında değer kazancıyla giriş yaptı. Dolar alış fiyatı 13,25 TL, satış fiyatı 13,25 TL oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yatırımcıya önemli mesajlar verdi. Memiş şunları söyledi:

-Geçen hafta yüzde 50 alım yapanlar bana göre iyi bir karar verdi. Dövizle ticaret yapanlar veya dövize ihtiyaç duyanlar...

"Panik alımı yapmayın"

-Dolar TL kurunda düşüş öngörüyorum. Tuzaklara kanmayın. Panik alımı yapmayın uyarılarım vardı.

-Dolar tarafında yüksekten maliyet yapmış olan yatırımcısı 13 seviyesi üstündeki rakamları ya da önümüzdeki hafta 13.80 denemesi olursa bunu kısa vadede fırsata çevirebilir. Bana göre 10 lira seviyesi olma ihtimali çok güçlü.

-Benim bireysel olarak tercihim ne olabilirdi 13 seviyesinin üstündeki rakamlardan çıkış yapıp alttan alım bana isabetli geliyor. Bunu maliyet düşürmek için söylüyorum. Yoksa düz taban bakarak satarım yatarım mantığıyla hareket eden zarar edecek.

-Önümüzdeki haftadan itibaren neler olacak? 3 Ocak'la ilgili algıya başladılar. Yüzde 50 yüzde 50 ihtimali öneri ediyorum risk yok. Parada yalnızca mantık vardır. Enflasyon rakamı yüksek geldi dolar şişebilir müdahale gelebilir o gazını alırlar çakılır.

-İkinci senaryo beklenenin altında enflasyon rakamı görürüz dolar daha hızlı çakılır. Merkez Bankası mermi ağızda bekliyor en ufak harekette alnının ortasına çakacak.

"İmzamı atarım"

- Sürü psikoloji ile hareket edenler zarar edeceksin net konuşuyorum altına imza atarım. Herkes al-sat yaparak zarar etti ve etmeye devam edecek.Yüksekten maliyeti olan arkadaşlar yakında müjdem var rahat olun.