1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1 Milyon İşçiye Bayram Müjdesi! 1239 Tediye Taşeron İşçilerin Tediye Ödemesi Yapılacak...
1 Milyon İşçiye Bayram Müjdesi! 1239 Tediye Taşeron İşçilerin Tediye Ödemesi Yapılacak...

1 Milyon İşçiye Bayram Müjdesi! 1239 Tediye Taşeron İşçilerin Tediye Ödemesi Yapılacak...

Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler için her yıl ödenen ikramiye 2. parçası, 11 Mayıs'ta hesaplara yatırılacak. Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler için her yıl ek olarak hediye yani ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu yıl ilave tediyenin ilk kısmı 29 Ocak tarihinde hesapları yatırılmıştı. İkinci kısmı ise 11 Mayıs'ta hesaplara yatırılacak.

A+A-

Bu sayede taşeron işçilerin tediyeleri almaları Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilecek. Yeraltı işlerinde çalışmakta olan kişilerin ikramiyelerinin tamamı 24 Aralık 2021 tarihinde ödenecek.

Yapılacak olan bu ilave tediyeler kadro almış olan taşeron işçiler de dahil olmak üzere yaklaşık 1 Milyon işçiye ödenecek. Belediye şirketine geçmiş olan taşeron işçiler bu ilave tediye hakkından faydalanamıyor.

İlave Tediye Ödemeleri

Taşeron işçilerin brüt maaş üzerinden hesaplanan ilave tediyeler 52 günlük brüt maaş üzerinden hesaplanıyor. Daha sonra ortaya çıkan rakamdan, SGK primi damga vergisi ve gelir vergisi düştükten sonra 13'er günlük ilave ücret olmak üzere 4 taksitte ödemeler işçilerin hesaplarına yatırılıyor.

tediye-odemesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.