1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak! Artık Sigortasız Olanlarda Emekli Olabilecek...
25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak! Artık Sigortasız Olanlarda Emekli Olabilecek...

25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak! Artık Sigortasız Olanlarda Emekli Olabilecek...

25 yıl emeklilik için çalışmak zorunda olan pek çok kişi yazılı basında çıkan haberleri araştırıyor. 25 yıl evli kalana emeklilik fırsatı sağlanacak mı? İşte bu konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

25 yıl evli kalan vatandaşlara 1500 TL'lik maaş ödemesi gündeme gelmişti. Bu iddialar gerçeği yansıtıyor mu merak ediliyor. Pek çok kişi için umut ışığı olan bu açıklamaların detayları neler? Kimler bu ödemelerden yararlanabilir? İşte konuya ilişkin detaylar ve son dakika haberleri…

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeterli oranda prim yatırılmış kişiler SGK, Bağ-Kur veya gerekli tüm şartları taşımış olmaları halinde emekli maaşı alabiliyorlar. 2020 yılının ocak ayı itibariyle konuya ilişkin açıklama geldi. Komisyonda taslak oluşturuldu. Sosyal Sigorta Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre değişiklik yapılması talep edildi. Tanrıkulu tarafından verilen kanun teklifi 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ek maddelerinden 20 maddeye göre sigortasız olan ev hanımlarının emeklilik hakkına sahip olabileceği konusu görüşüldü. Emeklilikte aranan şartlar belirtildi.

Başvuru Şartları Açıklandı!

Başvuru şartları belli oldu. Hak sahiplerinin evlilik tarihleri baz alınıp 25 yıl evli kalmaları gerekiyor. 50 yaşını doldurmalarının ardından hiçbir gelir almaya veya maaş hakkı bulunmayanlar 5510 sayılı kanunun 41. maddesindeki esaslar ile 7200 gün borçlanmanın ardından emekliliği sağlayabilecekler. Bu tutarlar gün sayısından düşünülerek hesaplarına yatırılacak prim ödeme süreleri 2829 sayılı kanunda belirtilen hükümler doğrultusunda ortaya çıkacak. Pek çok haber bu konu ile ilgili yapıldı. Ancak eksik veya yanlış haberler nedeniyle vatandaşlar boş yere umut etmeye başladı.

25 yıl kalana 1500 TL'lik maaş ödemesi ile ilgili doğru zannedilen yanlışlar bulunuyor. Böyle bir söylenti gündeme gelmiş olsa da maalesef bu konuya ilişkin çalışmalar bir dönem yürütülmüş. Ancak başarılı sonuçlar elde edilememiştir ve böyle bir kanun çıkarılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum