1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 3600 ek gösterge bekleyenlere Bakan Bilgin'den Büyük müjde geldi! Son Dakika Kimler 3600 ek göstergeden Yararlanacak?
3600 ek gösterge bekleyenlere Bakan Bilgin'den Büyük müjde geldi! Son Dakika Kimler 3600 ek göstergeden Yararlanacak?

3600 ek gösterge bekleyenlere Bakan Bilgin'den Büyük müjde geldi! Son Dakika Kimler 3600 ek göstergeden Yararlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonlarca kamu personeli ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge konusuna dair son gelişmeleri duyurdu. 3600 ek göstergeden kimler yararlanabilecek? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret zammı

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge konusuna ilişkin son gelişmeleri paylaştı. 3600 ek göstergeden kimler faydalanabilecek? 3600 ek gösterge komisyonu ne zaman toplanacak? Detaylar Kamu Gündemi'nde...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret zammının ardından milyonlarca çalışanın bugünlerde yakınan takip ettiği bir diğer konuda 3600 ek gösterge... Uzun süredir dillendirilen fakat bir türlü eyleme geçirilemeyen 3600 ek göstergeyle ilgili bu günlerde siyaset sahnesi epey hareketli. Muhalefet partilerinin iktidara 3600 ek göstergeyle ilgili çağrıları sürerken, iktidar kanadından da bugünlerde  kamu personeliları sevindirecek adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge meselesinin 2022 yılı sonuna kadar çözüme kavuşturulması yönünde talimat verdi. Ardından da 3600 ek göstergeyle ilgili yetkili kurum ve kuruluşlardan oluşan bir komisyonun kasım ayında toplanacağı haberleri gündeme geldi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN'DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge ile alakalı konmisyonun toplanacağı tarih henüz netleşmese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bugün 3600 ek gösterge bekleyenleri sevindirecek bir açıklama geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2022 yılı  bütçesine ilişkin sunum yapan Bilgin, sunum sırasında, "3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu an için çalışmaktayız. Yakında sendikalarla beraber ortak bir çalışma yürüteceğiz." dedi.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK

Bakan Bilgin'in açıklamasıyla da anlaşılacağı üzere 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı henüz netleşmedi. Ancak öğretmenler, din görevlileri, polisler ve sağlık çalışanları özellikle öne çıkıyor. Ama yalnızca bu dört gruba 3600 ek göstergenin yansıtılmasının adaletsizlik yaratacağı düşünülüyor.

Özellikle Memur Sen, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi, kamu personeli emeklilerinin ve yükseköğretim mezunu diğer kamu personeliların da 3600 ek gösterge kapsamına alınması yönünde hükümete çağrılar yapıyor. Önümüzdeki günlerde toplanacak komisyonda da özellikle kapsam konusu üzerine tartışmaların yaşanacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.