1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı Artan Doğalgaz Faturasına Destek Yolda!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı Artan Doğalgaz Faturasına Destek Yolda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı Artan Doğalgaz Faturasına Destek Yolda!

Kış şartlarının kendisini iyice hissettirmesinin etkileri iyice hissedilmeye başlandı. Evlerde ısınmak için yakılan doğalgaz; artan soğuklardan dolayı faturalarda da kendisini iyice belli ediyor. Yapılan çalışmalarla doğalgaz faturası ödemekte zorlanan vatandaşlara fatura yardımı yapılacağı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'

A+A-

Kış şartlarının kendisini iyice hissettirmesinin etkileri iyice hissedilmeye başlandı. Evlerde ısınmak için yakılan doğalgaz; artan soğuklardan dolayı faturalarda da kendisini iyice belli ediyor. Yapılan çalışmalarla doğalgaz faturası ödemekte zorlanan vatandaşlara fatura yardımı yapılacağı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın aktardığı bilgiler doğrultusunda yardımın nasıl yapılacağıda ifade edildi.

Birçok Vatandaşa Yardım Olacak

Bakan Derya Yanık yaklaşık 4 milyon eve ulaşmak istediklerini ve bu çalışmanın tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi. İki taksitle verilecek olan yardımın mart ve ekim aylarında yapılacağı açıklandı. Ev başına verilmesi planlanan doğalgaz desteğinin ise 450 TL ile 1150 TL arasında olacağı açıklandı. Daha önceden yapılan açıklamalarda kömür yardımı alan vatandaşların doğalgaz faturası desteği talebinde bulunabileceği ifade edilmişti.

Bir senede toplam doğalgaz faturası destek tutarının 3 milyar Lira kadar olacağı ve başvuruların en geç Şubat ayı içinde alınacağı da ifade edildi. Hedeflenen tutarlarla şayet gerçekleşecek destek sağlanırsa; birçok vatandaşın en büyük sorunlarından birisi olan doğalgaz faturası derdi sona erecektir. 

Başvurular Nasıl Yapılacaktır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamalarına göre başvurular Şubat ayının ortalarında alınmaya başlanacaktır. E - devlet üzerinden yapılabilecek olan doğalgaz faturası destek başvuruları ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de gerçekleşecektir. Açıklamalarda yer alan bir başka detay ise doğalgaz faturası desteği yardımının PTT aracılığıyla alınacağı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.