1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Fiyatlarında Dengeler Değişiyor! Altın Ve Dolar Yatırımcısına Uyarı Geldi...
Altın Fiyatlarında Dengeler Değişiyor! Altın Ve Dolar Yatırımcısına Uyarı Geldi...

Altın Fiyatlarında Dengeler Değişiyor! Altın Ve Dolar Yatırımcısına Uyarı Geldi...

Son yaşanan gelişmelerin ardından altındaki fiyat dengeleri değişmeye başladı. Haziran ayı kritik eşik olarak görünüyor. ABD 10 senelik senet faizinde düşüş yaşanması altın ons maliyeti ve dolar endeksinin gerilemesi gibi benlen yüzünden beklentilerin çok altında seyreden altın fiyatları bu hafta sonunda %3.53 değer kazanarak son 26 haftadaki en hı

A+A-

İnsanlık tarihinde yüzyıllardır değerli olan ve birikim amaçlı kullanılan altın, özellikle evlenecek olan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Birçok kişi altını güvenilir liman olarak görüyor ve yatırımlarını bu yönde yapıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri de altına uzun vadeli yatırım yapan kişilerin mutlaka kazanmış olması. Uzun vadeli yatırım yapanlar da önemli bir kar parayı sağlayan altının güncel fiyatları da bu yüzden merak konusu oluyor. Altın fiyatları ve altın piyasasındaki gelişmeler ile ilgili son dakika haberleri için makalemizi okumaya devam edin.

Haziran Kritik Eşik

Son 26 haftalık periyot incelendiğinde, altın fiyatlarında en hızlı yükseliş görüldü. Altın ons fiyatının %3.53 artmasıyla gram altın haftayı %2.9 artış göstererek 485,1 liradan tamamladı. Piyasa uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda, altın fiyatlarını Mayıs ve Haziran ayında yükselmeye devam edebileceğini ve özellikle Haziran ayının kritik eşit olduğu ifade edildi.

Altın ons fiyatı bu hafta 1843 dolar seviyesine gördüm ve haftayı 1831 dolardan kapattı. Direnç noktası olan 1840 dolar üzerine çıkılması halinde altın fiyatındaki yükselişin devam etmesi düşündürüyor. Destek noktası olarak da 1823 dolar ve 1794 dolar seviyeleri belirlenmiş durumda.

Günlük Altın Fiyatları

Piyasalarda günlük altın fiyatları aşağıdaki seviyelerde alış ve satış işlemi görmeye devam ediyor.

Gram altın alış: 479,87 Gram altın satış: 486,94

Spot gram altın alış: 484,71 Spot gram altın satış: 484,79

Altın ons fiyatı alış: 1.830,43 Altın ons fiyatı satış: 1.832,05

Çeyrek altın alış: 775,54 Çeyrek altın satış: 792,63

Cumhuriyet altını alış: 3.102,17 Cumhuriyet altını satış: 3.160,82

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.