1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın fiyatlarında son dakika duyurusu! Adeta Çıldırdı Altın fiyatları yeniden uçuşa geçti! Gram Altın Ve Çeğrek Altın Kaç TL?
Altın fiyatlarında son dakika duyurusu! Adeta Çıldırdı Altın fiyatları yeniden uçuşa geçti! Gram Altın Ve Çeğrek Altın Kaç TL?

Altın fiyatlarında son dakika duyurusu! Adeta Çıldırdı Altın fiyatları yeniden uçuşa geçti! Gram Altın Ve Çeğrek Altın Kaç TL?

Küresel çapta enflasyonun devam etmesi altını bir süreliğine kuvvetli tutmaya çalışsa da Amerika Merkez Bankası'nın enflasyona karşı faiz silahını kullanmaya başlaması ihtimali ons altında gerileme yarattı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika haberi

A+A-

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın fiyatları yeniden uçuşa geçti. Altında rekor üstüne rekor geliyor. Uzmanlar ise altın fiyatlarıyla ilgili bomba tahminde bulunup tarih verdi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri...
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın fiyatları yeniden uçuşa geçti. Altında rekor üstüne rekor geliyor.

Öte yandan ons altın ise Amerika Merkez Bankası'nın enflasyona karşı faiz silahını kullanmaya başlaması ihtimaliyle gerilemeye başladı. Gram altın 684 lira seviyelerinde seyrederken ons altın 1809 dolar dolayında işlem görüyor. Uzmanlar ise altın fiyatlarıyla ilgili bomba tahminde bulunup tarih verdi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri...

Küresel çapta enflasyonun hüküm devam etmesi altını bir süreliğine kuvvetli tutmaya çalışsa da Amerika Merkez Bankası'nın enflasyona karşı faiz silahını kullanmaya başlaması ihtimali ons altında gerileme yarattı.

Dünya ekonomisinde enflasyon sorunu ortaya çıktı.

Hemen her ülke yüksek enflasyonla mücadele etmek için strateji belirliyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Amerika'deki enflasyonu frenlemek için Fed'in faiz silahını daha erken kullanabileceği tahminleri plana çıkmaya başladı.

Fed, yükselen enflasyonu frenlemek için faiz artırımına gideceği ihtimali Altın tarafında satışlara neden oldu. Geçtiğimiz hafta 1870 dolar seviyelerinde işlem gören ons altın faiz endişesiyle beraber 1804 dolar seviyesine kadar geriledi. Kısa sürede yüzde 4 dolayında düşüş yaşamakta olan ons altın için destek noktaları da çalışmaya başlamış oldu.

Ons altın güne 1805 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1804.4 dolar, en yüksek de 1812 dolar seviyesini gördü. Ons altın 1809 dolar düzeyinden alıcı buluyor.

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın alış 675,40 TL satış 680,65

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? 

Çeyrek altın alış 1.080,82 satış 1.100,71

YARIM ALTIN NE KADAR? 

Yarım altın alış 2.178,74 satış 2.229,13

TAM ALTIN NE KADAR? 

Tam altın alış 4.354,55 satış 4.411,09
 

KISA VADEDE ONS ALTIN İÇİN BİR BASKILANMA OLABİLİR

Ons altın fiyatlarının 1857-1870 dolar arasında sıkıştığını belirten İslam Memiş, "1850 dolar seviyesini 1880 dolar seviyesini yukarı yönlü kıramıyor ons altın. Altın tarafında bir baskılanma beklemekteyim. " dedi.

"DOLAR ENDEKSİ ALTIN FİYATLARI İÇİN BASKILAYICI ANA UNSUR" 

Dolar endeksinde kuvvetli duruşun sürdüğünü belirten İslam Memiş, "Dolar endeksindeki kuvvetli duruşun etkisiyle ons altın baskılanıyor. Enflasyona dair kafa karıştıran açıklamalar geliyor Fed üyelerinden. Aslında ons altın enflasyon ile alakalı yeni bir haber akışını bekliyor" ifadelerini kullandı.

"ONS ALTIN ENFLASYONU FİYATLAMAYA BAŞLADI"

IMF'inde kalıcı bir enflasyona vurgu yaptığını belirten profesyonel isim, "Tabi enflasyonun olduğu yerde altın fiyatları üstünde enflasyon fiyatlaması yeni başlıyor. Ancak ons altın 1818 dolar seviyelerine kadar geri çekilmedikçe bu yükselişlerin süreceğini düşünmüyorum" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ALTIN 1960 DOLARA DOĞRU YÖNELEBİLİR"

Yıla 1898 dolar düzeyinden başlayan ons altın için Fed odaklı seyrin sürdüğünü belirten Memiş, "Altın, dolar endeksindeki seyir, varlık alımları ve Fed'in muhtemel faiz artırma beklentileri ile baskı altında. Ancak önümüzdeki aylarda 1920-1960 dolar aralığına doğru bir atak görebilir" açıklamasında bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için yükselişi destekleyecek unsurları madde madde sıraladı:Küresel seviyede artan enflasyon endişeleriTedarik zincirindeki aksaklıklarKüresel ülke ekonomisine dair artan belirsizliklerVaka sayılarının artmasıyla özellikle Avrupa'da yeni kapanma süreçlerinin konuşulması

"BASKILANMA OLSA BİLE ALTIN FİYATLARI İÇİN DÜŞÜŞ KALICI OLMAZ"

1800 dolar ve altına sarkmaların ons altın için orta ve uzun sürede kalıcı olamayacağını savunan İslam Memiş, "2021 yıl sonuna kadar enflasyonu fiyatlayan bir ons altın olabilir" dedi.

"GRAM ALTIN SADECE 11 AYDA YÜZDE 50 PRİM YAPTI" 

Hem dolar kuru hem de ons tarafındaki yükselişten ivme kazanan gram altın fiyatları da değinen İslam Memiş, "Gram altın yatırımcısını yine sevindirdi. Gram altın alanlar 2021 senesinde da güldü. Geçen yıl yüzde 68 dolayında değer artışı yapan gram altın, bu sene yüzde 50 prim yaptı" ifadelerini kullandı.

"SADECE 11 AYDA GRAM ALTIN 223 LİRA KAZANDIRDI"

Yıla 450 lira seviyesinde giriş yapan gram altın fiyatının 674 lira ile zirve yaptığını belirten profesyonel isim, "11 ayda 223 liralık bir getiri oldu. Bu çok ciddi bir getiri oldu. Gram altın hem dolardan hem ons tarafından destek görüyor. Ancak son zamanda dolardan daha fazla destek gördü. Bununla birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü" dedi.

"GRAM ALTIN FİYATLARI KADEMELİ OLARAK DÜŞEBİLİR"

Gram altın fiyatları için bu seviyelerin kısa vadede kalıcı olamayacağını savunan İslam Memiş, "Gram altın fiyatları için bir teknik düzeltme söz konusu olabilir. Özellikle döviz kurlarında yaşanacak aşağı yönlü düşüşler gram altın için kademeli düşüşleri yanı sıra getirebilir" ifadelerini kullandı.

"GRAM ALTIN İÇİN DÜZELTME HAREKETİ GEREKLİ"

Gram altın için aşağıda 630-615-600 lira düzeylerinin öne çıktığını belirten İslam Memiş, "Gram altın alınır mı diye soranlar var. Bu tarihi zirve seviyeler panik alımı yapabilmek için çok uygun değil. Sabırla bekleyen vatandaşların ilerleyen dönemde belirttiğim seviyelerden alma olanağı bulabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

"2022 YILINDA GRAM ALTIN 750 LİRA OLABİLİR"

İslam Memiş, gram altın fiyatları için şuanda bir köpük oluştuğunu belirterek, "Gram altın fiyatları için teknik olarak bir düzeltme hareketine ihtiyaç var. Ancak 2022 senesini biraz daha orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurursak gram altın fiyatları için 750 lira söz konusu olabilir" açıklamasında bulundu.

"ALTIN YATIRIMCISI İÇİN 2022'DE YÜZDE 40 CİVARINDA BİR KAZANÇ SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Elinde altın bulunduranların yatırımcıların satış için acele etmemesi gerektiğini savunan İslam Memiş, "Önümüzdeki yıl yükseliş trendi sürebilir. Bu dönemde yüzde 40 dolayında bir getiri öngörüyorum" dedi.

Youtube kanalı üzerinden konuşan Haluk Özdil, 'Altın ne zaman 800 lira olacak?' başlıklı videosunda önemli tarihleri işaret etti.Haluk Özdil, gram altının 800 lira olacağına işaret ederek yapmış olduğu açıklamada, "Benim büyük yatırımcı ile işim yok. Ben küçük yatırımcıya sesleniyorum. Altın düşmeyecek. Paranız enflasyon karşısında erimesin diye diyorum. Bazı haberler çıkıyor, altın satışları patladı. Kuyumcular altın almıyor, fiyatlar dülecek gibisinden.

Bu haberler biraz bilinçli gibi duruyor. FED, 12-13 Aralık, varlık alımlarını stabil tutabilir. Emlak balonu artık şişti. Altına kayışın yükseleceğini düşünüyorum. Nisan ve Haziran ayında daha da yükselecektir. Bu aylarda ciddi artışlar bekliyoruz. Dünyada enflasyonu durdurmak mümkün değil. Eğer bu mümkün olursa altın fiyatlarının yükselişi durdurulur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.