1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bağ-Kur SSK, Emekli Sandığı, Emeklilerinin Zam Tablosu Belli Oldu! Son Dakika 2022 En Az Emekli Maaşı Belli Oldu!
Bağ-Kur SSK, Emekli Sandığı, Emeklilerinin Zam Tablosu Belli Oldu! Son Dakika 2022 En Az Emekli Maaşı Belli Oldu!

Bağ-Kur SSK, Emekli Sandığı, Emeklilerinin Zam Tablosu Belli Oldu! Son Dakika 2022 En Az Emekli Maaşı Belli Oldu!

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur Milyonlarca emeklinin beklediği maaş tablosu ortaya çıktı. Bu Hafta sonu müjdeyi alan milyonlarca kişi açıklanan zamma gözlerini çevirdi. İşte yeni yılda emeklilerin alacağı en düşün en yüksek tutar...

A+A-

SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur Emeklileri Zam Tablosu Ortaya Çıktı! 2022 En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! Artan Hayat Pahalılığı 2022 senenina kısa süre kala hem işçi kesimi hem de emekliler gelişmeleri takip ediyor.

Devletten gelen müjdeler milyonların odak noktası oluyor. Hafta sonunda bombayı duyan emekliler yeni senede alacakları maaşlara kilitleniyor. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin tümünü ilgilendiren zam tablosu ortaya çıkıyor. 2022 zamlı emekli maaşı alan yurttaşlar ortaya çıkan oranları mercek altına alıyor. 

Geçim sıkıntısı yaşamakta olan emeklilere hafta sonu mesajı geldi. 2022 senenina adım adım gidilen günlerde milyonlarca emekli, kendilerini dar boğazdan çıkaracak formül arayışına girişti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin tümünü kapsayan tablo incelenmeye başladı. Yeni senenin zam pazarlığında enflasyona yenik düşülmeyeceği yönündeki mesajlar yerini bulacak mı merak konusu oldu. 2022 seneninın ilk 6 ayı için geçerli olan zam esnaftan çiftçiye değin çok sayıda meslek grubunu etkileyecek. Devletin emeklilere vereceği destek bununla da sınırlı kalmayacak…

Yeni yıla sayılı zaman kala gözler devlete çevrildi. Hükümetin ayak seslerinin duyulduğu günlerde Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini mercek altına alındı. Ocak ayıyla beraber ortaya çıkacak zamlar SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 9.17, kamu personelilar ve kamu personeli emeklilerinin maaşları ile sosyal yardımlarında ise yüzde 11.17 dolayında geçerli olacak.

Hal böyle olunca emekli maaşları revize edilecek. En düşük emekli aylığı 1775 TL'ye çıkacak. En düşük kamu personeli emeklisinin alacağı artışla beraber 3641 TL'lik zam kapıda olacak. Bununla da kalmayacak..

Kasım ayı enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla 4 aylık enflasyon
zammı yüzde 6.72 olarak zirveye yerleşti. Merkez Bankası'nın yıl sonuna attığı yüzde 18.4'lük tahmine göre emeklilerin maaşları da değişime uğradı. 6 aylık enflasyon verisi incelendiğinde 9.17'lik oran durumun aksi olursa, yani enflasyon bu tahmini aşarsa katlanacak.

Bu durumda emekliler yüzde 9.17, kamu personelilar ve kamu personeli emeklileri ise yüzde 11.17 zam alacak. Artış yüzde 9.17 bandına çivilenirse en düşük esnaf emeklisi 2565 TL, çiftçi 2038 TL, 2000'den önce emekli olan SSK'lı 2864 TL, 2000 senesinden sonra emekli olan SSK emeklisi ise 1775 TL alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.