1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bağ-Kur ve SSK Emeklilerine Zam Müjdesi! 2022 Emekli ve Memur Maaşları Kaç TL Oldu? İşte Güncel Tablo Yayımlandı!
Bağ-Kur ve SSK Emeklilerine Zam Müjdesi! 2022 Emekli ve Memur Maaşları Kaç TL Oldu? İşte Güncel Tablo Yayımlandı!

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerine Zam Müjdesi! 2022 Emekli ve Memur Maaşları Kaç TL Oldu? İşte Güncel Tablo Yayımlandı!

TÜFE’nin açıklanmasından sonra milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına gelecek olan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından duyuruldu. 2022 Emekli ve Memurun en düşük maaşı kaç TL oldu?

A+A-

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklama yaptı. Emekli ve kamu personelia ek zam müjdesi veren Başkan Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30.5 oranına çıkararak onlara destek sağlamış oluyoruz. Memurların toplu protokol zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşoı 2 000 500 TL olacak." diye konuştu. Erdoğan, vatandaşa yapılan kömür yardımlarının artık doğal gaz faturası olarak da verilebileceğini ifade etti. Yüz yüze eğitimle ilgili net konuşan Başkan Erdoğan, "Tedbirleri artırarak yüz yüze eğitime devam edeceğiz." dedi.
Son dakika Kabine Toplantısı haberleri: 2022'nin ilk Kabine Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 16.25'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Kabine'nin en önemli gündem maddesi ise emekli ve kamu personeli maaş zamları oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği Kabine Toplantısı'nda ekonomi alanındaki gelişmeler, ihracat rakamları, döviz hamleleri ve ekonomi alanında Türkiye Modeli ele alındı. Yeni politikalar değerlendirildi.

Gelen son dakika haberine göre; Kabine Toplantısı sonra erdi. Başkan Erdoğan, toplantının ardından önemli açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu biçimde:

"Son 2 yıla damga vuran covid-19 salgınının ve ekonomik problemlerin herkesle beraber ülkemizi bir süre daha etkileyeceği görülüyor.

Geçtiğimiz 20 senede ülkemizin kalkınma altyapısında sağlamış olduğu ilerleme sayesinde, Türkiye'yi global sağlık ve ekonomi krizinden olumlu yönde yarıştırmayı başardık. Her ne kadar birileri bir bölümü yalan haberler olmak üzere, milletimizin morali bozmaya çalışsada, dünyayı izleyen herkes Türkiye'nin durduduğu yeri takdirle karşlılıyor.

"KÜRESEL İHRACATTAN İLK KEZ YÜZDE 1'DEN FAZLA PAY ALDIK"

Daha bugün ihracat rakamlarını açıkladık. Geçen yıl Türkiye ihracatın lokomotifi olduğu hızlı büyüme eğilimini sürdürdü. 225 milar dolarlık ihcaratla global ihracattan ilk defa yüzde 1'den fazla pay aldık.

Girdiğimiz yeni senede ihracatımızı çok daha fazla ileri seviyeye çıkarmak için gündemimizde çok daha fazla plan ve proje var. Önümüzdeki yıl bu zamanlar milletimize çok daha güzel müjdeler vermeyi umuyoruz.

"TURİZMDE 24 MİLYAR DOLARI AŞAN GELİR SAĞLADIK"

Salgının turizm piyasasında açtığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için vermiş olduğumuz desteklerin karşılığını görmüş olduğumuz bir yılı geride bıraktık. 29 milyon turist ve 24 milyar doları aşan gelir sağladık. Ziyaretçi sayısında yüzde 83'lük artış oldu.

Artık amacımız çok daha yüksek bir gelir seviyesine çıkmaktır. İnşallah 2022 yılı bu hedefe yaklaştığımız, verimli bir sezon olacaktır. Tesis sahibinden çalışanlarına kadar, ülkemize kazandırdıkları bu başarı için teşekkür ediyorum.

KOSGEB DESTEKLERİNDE KAPSAM GENİŞLİYOR

KOSGEB destekleri adına bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi nisan ayında mikro ve küçük işletmelere yönelik bir hızlı destek programı başlatmıştık.

Bu programın kapsamını, yeni mezun gençlerimizin istihdamını teşvik edecek şekilde genişletiyoruz. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi ya da üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 000 lira destek veriyoruz. Kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı buluyor.


"20 ARALIK'TA PİYASALARDA DENGE SAĞLADIK"

20 Aralık'ta piyasalarda denge sağladık. İş, serbest piyasa ekonomisi kurallarının dışına çıktı.

"KUR KORUMALI MEVDUATA GEÇİŞ 78 MİLYAR TL"

Kur korumalı Türk Lirası mevduatına kısa bir süre içinde 78 milyar liralık bir geçiş sağlandı. Bu ekonomimize güvenin işaretidir.

Açıkladığımız tedbir paketinin, bizim ya da ilgili kurumlarımız tarafından hayata geçilebilecek olanların tamamını uygulamaya soktuk. Döviz ve altın cinsi hesaplardan vadeli TL hesaba dönüştürülen hesaplara stopaj oranı sıfırlandı. Temettü gelirlerine uygulanmakta olan stopaj oranı %15'ten %10'a indirildi. Talep edenler, bankalardaki altın hesaplarında tuttukları birikimleri fiziki altın olarak da alabilecek. Kredi garanti fonunun daha aktif ve kapsayıcı şekilde çalıştırılmasıyla ilgili sözleşme haya geçiyor. TL için hazine desteğine, imalat ve 1 puanlık indirim yapılmasına, BES'deki devlet katkısını %30'a çıkarılmasına, gelire endeksli senetlerin ihracatına tüm bunlara yönelik kanun teklifi yarın TBMM'nin huzuruna sunuluyor.

DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ

Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımları artık doğal gaz faturası olarak da verilebilecek. 165 milyar TL kamu kaynağından karşılandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Dünyadaki fiyat artışlarından etkileniyoruz. Bu ülkemize mahsus bir durum değildir. Enflasyonun boynunu kırarak, tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız. Döviz kurundaki dalgalanmanın da bunun etkili olduğunu biliyoruz. Döviz kurundaki köpüğü aldığımızda nasıl daha realist bir tablo önümüze çıktıysa, enflasyonda da bunu yapacağız.

MEMURA YÜZDE 30.5 ZAM

Memura yüzde 30 buçuk zam geldi. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu protokol zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 TL"

Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşoı 2 000 500 TL olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Tedbirleri artırarak yüz yüze eğitime devam edeceğiz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.