1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borçlarını Azaltmak İsteyenlere İyi Haber: Yüzde 90 silme Fırsatı Sizi Bekliyor!
Borçlarını Azaltmak İsteyenlere İyi Haber: Yüzde 90 silme Fırsatı Sizi Bekliyor!

Borçlarını Azaltmak İsteyenlere İyi Haber: Yüzde 90 silme Fırsatı Sizi Bekliyor!

Seçim sonrası, borçlu olan milyonlarca kişiye müjdeli bir haber geldi ve bu haber tüm vergi ve prim borçlarını kapsıyor. Kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla başvuru süreçleri bir ay daha uzatıldı.

A+A-

Seçim sonrası, borçlu olan milyonlarca kişiye müjdeli bir haber geldi ve bu haber tüm vergi ve prim borçlarını kapsıyor. Kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla başvuru süreçleri bir ay daha uzatıldı. Bu kararla birlikte başvuru tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi ve ilk taksit tarihi ise 31 Temmuz olarak değiştirildi. O tarihe kadar başvuranların borçlarının yüzde 90'ı silinecek. İşte haberin detayları...

Borcu dağ gibi biriken milyonlarca kişi için müjdeli haber geldi. Faizler tek kalemde silinecek ve vergi ile prim borçları da bu kapsamda silinecek. Kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararla birlikte başvuru süreçleri bir ay daha uzatıldı. Bu karara göre, yapılandırmaya başvuru tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi ve ilk taksit ödeme tarihi ise 31 Temmuz oldu. Bu tarihe kadar başvuranların borçlarının yüzde 90'ı silinecek. Eğer bu şartları sağlıyorsanız, hemen başvurun. İşte başvuru şartları ve detayları.

Borcu olan milyonlarca kişi bu haberden etkilenecek. Kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak başvuru süreçleri ve ilk taksit süreleri uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, başvuruların son tarihi olan 31 Mayıs, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı. Ancak bu tarih Kurban Bayramı'na denk geldiği için başvurular için son gün 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi.

O tarihe kadar başvuranların borçlarının yüzde 90'ı silinecek. Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre; Mart ayında çıkan 7440 sayılı yasa ile vergi, cezalar ve diğer borçların yapılandırılması ve ödeme kolaylığı getirildi. Vergi dairelerine, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, resim, harç, cezalar ve gecikme faizi ile gecikme zammı alacakları için 3 Temmuz 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Aynı şekilde askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş gibi tüm idari para cezaları için de başvuru süresi aynı tarihte sona erecek.

Yapılandırılan borçlar, tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilk taksit ödeme süresi de uzatıldı ve yeni tarih 31 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Borcun tamamı, ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ından fer'i alacaklar vazgeçilecek. Ayrıca, trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları peşin ödenirse, asıllarında yüzde 25'lik bir indirim uygulanacak. Peşin ödeme süresi içinde, farklı zamanlarda borcun tamamının ödenmesi durumunda ise peşin ödeme için öngörülen indirimler uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.