1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret 2022 için bir anket yaptırdı! İşte asgari ücret için çıkan sonuçlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret 2022 için bir anket yaptırdı! İşte asgari ücret için çıkan sonuçlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret 2022 için bir anket yaptırdı! İşte asgari ücret için çıkan sonuçlar...

Son dakika gelişmesi Asgari ücret 2022 için son günlere girildi. Asgari Ücret Komisyonu Aralık ayı ile beraber toplanırken, milyonlarca çalışan vatandaş burdan çıkacak sonuçlara kilitlendi. Son haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret hakkında kendi anketini yaptırdığı ifade edildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

A+A-

Başkan Erdoğan asgari ücret 2022 için özel anket yaptırdı! İşte asgari ücret için dikkati çeken sonuçlar Son dakika gelişmesi Asgari ücret 2022 için son günlere girildi. Asgari Ücret Komisyonu Aralık ayı ile beraber toplanırken, milyonlarca çalışan vatandaş burdan çıkacak sonuçlara kilitlendi.

Son haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret hakkında kendi anketini yaptırdığı ifade edildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
Son dakika haberleri...

1 Aralık ile birlikte asgari ücret 2022 için kritik süreç başladı. Milyonların gözü Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak sonuçlardayken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretin kaç lira olması gerekli olduğu ile alakalı kendi anketini yaptırdığı bildirildi. İşte anket sonucu ortaya çıkan o rakam...

Geçen günlerde Başkan Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK'da, asgari ücret ile alakalı çalışmalar tüm ayrıntıları ile masaya yatırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmeleri, bugüne dek yapılanlar ile alakalı ayrıntılı bilgi verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET İÇİN KENDİ ANKETİNİ YAPTIRDI

Konuşmalar devam ederken Erdoğan, toplantıda yer alan tüm genel başkan yardımcılarından asgari ücretin kaç lira olması gerekli olduğune ilişkin görüşlerini istedi. Kurmaylar birer birer düşündükleri rakamı açıkladı. Genel olarak verilen rakamlar net 4 bin lira civarındaydı.

6 BİN 600 LİRA MALİYET

Bakan Bilgin de, asgari ücretin 4 bin lira olarak belirlenmesi halinde bunun işverene maliyetinin 6 000 500 lirayı bulacağını belirtti. Bilgin, bu maliyetin de 10'un altında işçi çalıştıran küçük iş yerleri açısından sıkıntı yaratabileceğini, işçi çıkarmaların gündeme gelmesiyle ilgili endişeler bulunduğunu aktardı.

KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK GÜNDEME GELDİ

Bilgin, küçük iş yerleriin yeni belirlenen asgari ücretten sonra işçi çıkarmalarının önlenmesine dönük çalışmalar ile alakalı bilgileri de paylaştı. Bilgin, 10'dan az işçi çalıştıran şirketlere vergi ve SGK prim desteği verilebileceğini kaydetti.

Başkan Erdoğan görüşmeler sırasında fikirlerini açıklasa da rakamın ne olacağı ile alakalı bilgi vermedi. Erdoğan, "Dar gelirli halkımızın hayat koşullarını iyileştirecek, onları rahatlatacak bir ücret olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.