1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu! Emekli Maaşlarına 1750 TL Zam Yapılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu! Emekli Maaşlarına 1750 TL Zam Yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu! Emekli Maaşlarına 1750 TL Zam Yapılıyor!

Ülkemizde bugünlerde yaşanan geçim sıkıntısı sebebiyle yurttaşlarımız yetkililerden müjdeli haberler beklemektedir. Bu haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekli yurttaşlara yeni senede verilecek

A+A-

Ülkemizde bugünlerde yaşanan geçim sıkıntısı sebebiyle yurttaşlarımız yetkililerden müjdeli haberler beklemektedir. Bu haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekli yurttaşlara yeni senede verilecek

Ülkemizde bugünlerde yaşanan geçim sıkıntısı sebebiyle yurttaşlarımız yetkililerden müjdeli haberler beklemektedir. Bu haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekli yurttaşlara yeni senede verilecek zam haberi sevinç etkisi yarattı.

SSK, kamu personeli ve Bağ-Kur’dan emekli olan yurttaşlara yeni senede 1750 TL zam verileceği duyuruldu. Bu zammın verilmesi halinde asgari ücret ve emekli maaşları eşitlenmiş olacaktır. Emekli maaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından pandemi dönemi sebebiyle en düşük maaş 1500 TL olacak biçimde düzenlenmişti. Bu düzenlemenin ardından Türkiye Emekliler Derneği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taleplerini iletti. Bu istek doğrultusunda en düşük emekli maaşının asgari ücret ile eşit olacak biçimde düzenlenmesini istediklerini belirttiler. Bu talebin kabul edilmesi halinde emekli maaşlarına 1750 TL zam yapılacaktır.

Yeni Yılda Zam Müjdesi Geldi!

Ülkemizde var olan milyonlarca emekli vatandaş 2022 senesinde maaşlarına yapılacak olan zam miktarını merak etmektedir. Ülkece yaşamış olduğumuz pandeminin yurttaşlara pek çok olumsuz getirisi oluşmuştur. Pandemi dönemi sebebiyle yaşanan geçim ve ekonomik sıkıntılar yurttaşları bir hayli zorlamakta ve zam beklentilerini artırmaktadır. Beklenen bu zam hakkında Türkiye Emekliler Derneği tarafından iletilen asgari ücret ile emekli maaşlarının eşitlenmesi talebinin yanıtı beklenmektedir. Bu talebin karşılanması halinde emekliler maaşlarında 1750 TL kadar yüksek bir artış yaşayacaklardır.

Emekli Vatandaşların Yeni Yıldaki Zam Miktarı Ne Kadar Olacak?

Son ayı içerisinde bulunduğumuz 2021 senesinde emeklilere iki kez zam yapıldığı bilinmektedir. Yapılan bu zamlar sonucunda, Ocak ve Temmuz aylarında en düşük SSK emeklisinin maaşı 2624 TL, Bağ-Kur maaşı 1912 TL olacak biçimde düzenlenmiştir.

Yeni yıla girmek üzereyken emekli yurttaşlar tarafından zam miktarına yönelik haberlere dair beklenti ve merakları artmaya devam etmektedir. Bu kapsamda sunulmakta olan talep kabul edilirse emekli maaşlarının en düşük miktarı asgari ücret ile eşit miktarda olacaktır. Maaşlara 1400 TL gibi bir zam yapılmış olacaktır.

Fakat emekli yurttaşlarının bu taleplerinin olumlu yanıtlanmayacağı, emekli maaşlarının asgari ücret ile eşit olmamasının mümkün olmadığı, bu durumun tam tersine zam miktarının TEFE-TÜFE oranı paralelinde yapılması beklenmektedir. Söz konusu bu gelişmelerin netleşmesi de merakla beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.