1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi! İhtiyaç Sahibi Herkese 3 Yıl Vadeli ve 6 ay Ödemesiz 100 Bin TL Veriyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi! İhtiyaç Sahibi Herkese 3 Yıl Vadeli ve 6 ay Ödemesiz 100 Bin TL Veriyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi! İhtiyaç Sahibi Herkese 3 Yıl Vadeli ve 6 ay Ödemesiz 100 Bin TL Veriyor...

Koronavirüs salgını nedeniyle 6 ay ödemesiz dönemli 100 bin TL'lik kredi desteği açıklandı. Koronavirüs salgınından vatandaşların etkilenmesini önlemek amacıyla bu kredi kampanyası düzenlendi. 100 bin TL'lik kredi öncelikli olarak imalat sektörü için verilecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Ekonomik reform paketinde bulunan ilave istihdam 100 bin TL kredi sağlanacağını belirtti. Destek paketlerinde pandemi sürecinden en çok etkilenen turizm ve hizmet sektörlerine sağlanması bekleniyordu. Kredi 3 yıl vadeli ve 6 ay ödemesiz dönemli olarak sağlanacak. Kredi önceliği sağlanacak vatandaşlar hangileri? İşte detaylar ve son dakika haberleri…

Kredi Önceliği Sağlanacak

Kredi desteğinin ilk olarak imalat sektörüne sağlanacağı belirtildi. İşletmelere verilecek kredinin detayları açıklandı. Üretimin ve büyüme hedeflerinin yakalanmasının yanı sıra istihdamında artması amacıyla kredi desteği oluşturulacağı belirtildi. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Kredi paketi için kamu bankalarının dışında özel bankalarla da görüşme yapılıyor. Olumlu yönde kredi görüşmeleri devam ediyor ve 6 ay ödemesiz dönemli 2 yıl vadeli kredi kampanyası oluşturuluyor. Pandemi döneminde kredi paketi oluşturularak mikro ve küçük ölçekli olan işletmelere yaklaşık 3 milyonu aşkın iş yerine kapsayacak şekilde kredi desteği oluşturuluyor. Turizm ve hizmet sektörlerinin bu alanı eklenmesi ile birlikte kredi kampanyasından yararlanabilecek kişi sayısında ciddi bir artış meydana gelecek. Ayrıca ilave istihdam yaratacak işletmeciler için de destek olarak 1100 bin TL'lik kredi oluşturulacak. En fazla 500 bin TL'ye kadar finansman desteği sağlanacak. 5 kişilik istihdam anlamına gelen bu kredi limiti mevcut üzerine 5 kişi ilave istihdam sağlayan kişilere sağlanacak. Yakında kredi detayları ile ilgili tüm gelişmeler netlik kazanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.