1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu İle İlgili MİT'ten Bilgi Aldı! Süleyman Soylu'yu Gözden Çıkardı mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu İle İlgili MİT'ten Bilgi Aldı! Süleyman Soylu'yu Gözden Çıkardı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu İle İlgili MİT'ten Bilgi Aldı! Süleyman Soylu'yu Gözden Çıkardı mı?

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, KRT TV'de katıldığı canlı yayında AKP'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu krizine ilişkin edindiği son kulis bilgileri paylaştı.

A+A-

Yarkadaş, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Erdoğan'ın MİT'ten brifing aldığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yetkisinde olan Emniyet Müdürleri kararnamesini beklettiğini ve Soylu'yu gözden çıkardığını iddia etti.

KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında konuşan Yarkadaş, AKP'deki Süleyman Soylu krizine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Bugün epey bir AKP'li ile konuştum. Bir iddia bu tabi. Sedat Peker ve Süleyman Soylu üzerinden başlayan tartışmaların ardından geçen hafta anlatmıştım eski emniyet müdür ve İçişleri Bakanı Selami Altınok'tan bir brifing aldı Tayyip Erdoğan bu konularla ilgili.

MİT'TEN BRİFİNG ALDI

Erdoğan onunla da yetinmemiş, bu yeni bir bilgi: MİT'ten de bu konularla ilgili 23-24 Nisan tarihlerinde geniş kapsamlı bir brifing alıyor. Ve iddiaya göre, Süleyman Soylu'nun emniyet müdürleri kararnamesini de beklemeye alıyor.

Hatta Erdoğan geçen hafta biz yayındayken kaymakamlarla bir toplantı yaptı Süleyman Soylu orada yoktu. Daha da ilginci terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonları da Erdoğan açıklıyor. Bence Erdoğan, Süleyman Soylu'yu gözden çıkardı. Sadece meselenin soğumasını ve dinmesini bekliyor.

AKP'DE SOYLU'YA KARŞI RAHATSIZLIK

AKP'de de çok büyük bir rahatsızlık var. Bir çok milletvekili hem Tayyip Erdoğan'ın "Bu konu konuşulmasın" demesinden hem de bu iddialara karşı susulmasından dolayı kazan kaldırdılar.

Parti yöneticileriyle konuştular "Biz bu iddiaların altında eziliyoruz" diye. Tayyip Erdoğan 25 Haziran tarihinden itibaren AKP milletvekileriyle 60'şar kişilik gruplar halinde görüşecekler ve yol haritası belirleyecekler.

Hem Süleyman Soylu'nun etrafında gelişen bu iddialar hem de AKP'nin bu iddiaların altında ezilmesi AKP'yi kaynayan bir kazana çevirdi. Dikkat ediyor musunuz? Şu an Süleyman Soylu ile ilgili hiçbir AKP'li tweet atmıyor.

Hatta Süleyman Soylu'nun Afyon'da yaptığı gece mitingini bile eleştirmişler. Soylu, Peker videolarının ardından biliyorsunuz bir miting yapmıştı. "Yasakları uygulamakla yükümlü olan bir bakanın gece saatlerinde gidip miting yapması doğru değil. Bizim koronavirüs ile olan mücadelemizi de zayıflatıyor" diye ilk kez Süleyman Soylu'ya karşı AKP içerisinde büyük bir başkaldırı var."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum