1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıklandı! Faizsiz 100 Bin TL Kredi imkanı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıklandı! Faizsiz 100 Bin TL Kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıklandı! Faizsiz 100 Bin TL Kredi imkanı!

Ekonomi reformu üstünde yapılan çalışmalar neticesinde yeni reform paketi açıklandı. Buna göre esnaflara verilmesi planlanan kredinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Esnafları rahatlatmaya dönük yapılan ekonomik reform paketinin ayrıntıları içeriğimizde…

A+A-

Ekonomi reformu üstünde yapılan çalışmalar neticesinde yeni reform paketi açıklandı. Buna göre esnaflara verilmesi planlanan kredinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Esnafları rahatlatmaya dönük yapılan ekonomik reform paketinin ayrıntıları içeriğimizde…

Bazı koşullara göre verilecek olan kredi ekonomik reform paketinden sonra duyuruldu. Buna göre istenilen koşulları sağlamakta olan herkes krediden faydalanabilecek.

6 ay boyunca geri ödemesiz olarak verilen kredinin 24 aylık vade ile verileceği belirtilirken, kredinin miktarı ise 100 000 TL olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geride kalan aylarda yapmış olduğu açıklama ile yeni ekonomi reform paketini duyurmuştu. Bu paket ile esnafa güzel haberler verildi.

Esnafların yaşadıkları ekonomik zorluklar dikkate alınarak hazırlanan bu kredinin faizsiz verileceği açıklanırken, desteğin Kredi Garanti Fonu’ndan sağlanacağı ifade edildi.

Bu krediden kimlerin faydalanabileceği merak konusu olurken, küçük ölçekli işletmelerin faydalanabilecekleri belirtildi.

Bu firmalar bir kişilik istihdam sağlamaları halinde 100 000 TL’lik krediden faydalanabileceklerdir. Bun bağlı şekilde en fazla 5 istihdama toplam 500 000 TL kredi verilecek.

24 ay vade şansı ve 6 ay geri ödemesiz olarak verileceği belirtilen kredi için faizlerin büyük bir kısmı sigorta primlerinden karşılanabilecektir.
İstihdam edilen kişilerce alınan bu 100 000 TL’lik kredi için istihdam edilen kişinin sigorta primleri firma tarafından verilmeyeceği belirtilirken, bu biçimde faizsiz kredi olarak 100 000 TL alınmış olacak.

Bu kredinin Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilmesi beklenirken, buna dair ilerleyen günlerde bazı ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Bankaların belirlenmesi ve kredinin duyurulması ile beraber başvuruların nasıl yapılacağı da yanı sıra açıklanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.