1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjde Verdiği 3000 TL Ve 5000 TL Hibe Destekleri Tarihi Netleşti! Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjde Verdiği 3000 TL Ve 5000 TL Hibe Destekleri Tarihi Netleşti! Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjde Verdiği 3000 TL Ve 5000 TL Hibe Destekleri Tarihi Netleşti! Hibe Desteğinden Kimler Yararlanacak?

Hibe destekleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa bir defalık 5000 TL ve 3000 TL destek verileceğini belirtmişti ve bu büyük sevinç yarattı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama sonrasında herkes bu ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Bakan Muş yapmış olduğu açıklama ile beklenen hibe desteklerinin ayrıntılarını belirtti. Resmi gazetede yayınlanan kararla beraber destekten yararlanmak isteyenler müracaatlarını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. İşte hibe desteklerine dair merak edilenler ve son dakika haberleri…

Pandemi döneminde vatandaşa destekler sürüyor. Kapatma kararının ardından zor günler yaşamaya başlayan esnafa hibe desteği müjdesi geldi. 17 Mayıs Pazartesi yapılan kabine toplantısı sonrası Başkan Erdoğan kameralar karşısına geçerek müjdeyi verdi. Hibe desteğinin tüm esnafa sağlanacağını ve miktarının 5000 TL ile 3000 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Ardından bir açıklamada Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan geldi.

Koronavirüs döneminde tedbirlerin alınması nedeniyle zor zamanlar geçiren esnafa destek amacıyla yeni bir paket açıklandı. Ticaret Bakanı Muş önemli bir açıklama yaparak bu paketi duyurdu. Esnafa hibe desteği için müracaat işlemlerine dair bilgi verdi. Yapılan açıklama sonrası vatandaş heyecanlandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kovid-19 salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen sanatkar ve esnafa gerçek kişi tacirlerine verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esasları netlik kazandı. Tek seferde 2 farklı grup halinde hibe destekleri ödenecek” dedi. 5000 TL ve 3000 TL hibe desteği 5. ayın 17'si 2021 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş esnaf ve sanatkarlara ve gerçek kişi tacirlere sağlanacak dedi. Başvuru işlemlerinin e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

E-Devlet Üzerinden Başvurular Yapılacak

Vatandaşı heyecanlandıran 5000 TL'lik hibe destekleri kimlere veriliyor? Başvurular nasıl yapılacak merak ediliyordu. E-devlet sistemi üzerinden müracaatlar 25 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor. Salgın döneminde işlerini ara vermek zorunda kalan esnafa iki grup halinde destek ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işyerlerine 5000 TL'lik gibi ödemesi yapılacağını açıkladı. Peki, bu gruplarda hangi esnaflar yer alacak?

1. Grup 5000 TL Destek Alacak

1. grupta hangi esnafın yer aldığı merak ediliyor. Buna göre 5000 TL hibe desteğinden yararlanacak esnaf arasında kafe, kıraathane, pastane, internet cafe yer alıyor.

2. Grup 3000 TL Destek Alacak

2. grupta bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, oyuncakçılar, bakırcılar, tuhafiyeciler, ayakkabıcılar, kurs işletmecileri yer alıyor. Daha önce destek ödemesi almış olan terziler ve lokantalar tekrar bu ödemeyi alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.