1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Faturasıyla Birlikte PTT’ye gidenlere para verecek: Son Dakika Açıklaması yapıldı!
Devlet Faturasıyla Birlikte PTT’ye gidenlere para verecek: Son Dakika Açıklaması yapıldı!

Devlet Faturasıyla Birlikte PTT’ye gidenlere para verecek: Son Dakika Açıklaması yapıldı!

Devlet, kış aylarına girilmesiyle yakacak ve elektrik faturasınında artmasının ardından ihtiyacı olan yurttaşlara kış yardımı yapıyor. Yakacak yardımı almak için e-Devlet üzerinden müracaat gerçekleştirilirken, elektrik desteği için de fatura ile PTT’ye gitmek gerekmektedir.

A+A-

Devlet, kış aylarına girilmesiyle yakacak ve elektrik tüketiminin de artmasının ardından ihtiyacı olan yurttaşlara kış yardımı yapıyor. Yakacak yardımı almak için e-Devlet üzerinden müracaat gerçekleştirilirken, elektrik desteği için de fatura ile PTT’ye gitmek gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Önümüzdeki kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza 2,5 milyar TL destek vereceğiz.” dedi.

Kış aylarına girilmesiyle elektrik ve yakacak desteğine ihtiyaç duyan yurttaşlar için yardım geliyor. Bakan Yanık elektrik ve yakacak yardımı ile alakalı ayrıntıları açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşların yakacak ve elektrik giderlerine destek olmak için toplamda 2,5 milyar TL yardım vereceklerini açıkladı.

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi yurttaşlar için desteklerin düzenli bir biçimde sürdüğünü bildirerek, özellikle kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik desteklere ayrı özen gösterdiklerini kaydetti.

YAKACAK YARDIMI

Bakan Yanık, yakacak yardımıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlar için Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’ndan kömür tahsis ederek dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Önümüzdeki kış mevsiminde yakacak ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bakan Yanık, toplam değeri 1,6 milyar TL’ye ulaşan kömür dağıtacaklarını bildirdi.

Kış ayları boyunca yapılacak yakacak dağıtım işlemlerinin maliyetinin 40 000 000 TL olduğunu kaydeden Bakan Yanık, “Tüm Türkiye’de bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığı ile hızlı ve etkin bir biçimde ihtiyaç sahiplerimize bu dağıtımı gerçekleştireceğiz.” dedi.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Elektrik Tüketim Desteği’nde ise 2019’dan bugüne dek yapılan yardımın 6 milyar TL’ye ulaştığına dikkati çeken Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi halkımızın elektrik faturalarına destek oluyoruz. Kasım dahil önümüzdeki 4 ayda bu çerçevede yaklaşık 920 milyon TL elektrik tüketim desteği vereceğiz.” dedi.

Kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşlara desteklerinin süreceğinin önemini vurgulayan Bakan Yanık, “Önümüzdeki kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza 2,5 milyar TL destek vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakan Yanık, yakacak ve elektrik yardımından yararlanmak isteyen ihtiyacı olanlara şu bilgileri verdi:

“İhtiyaç sahibi yurttaşlarımız, yakacak yardımına e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Diğer yandan Elektrik Tüketim Desteği’ni ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelerimize hali hazırda veriyoruz. Herhangi bir kuruma müracaat yapmalarına gerek yok. Sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.