1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet'ten Büyük Müjde geldi! Bütün Yaşlılara 2.420 TL Ödeme Yapılacak! Devletten 6 Destek Birden müjdesi Geldi!
Devlet'ten Büyük Müjde geldi! Bütün Yaşlılara 2.420 TL Ödeme Yapılacak! Devletten 6 Destek Birden müjdesi Geldi!

Devlet'ten Büyük Müjde geldi! Bütün Yaşlılara 2.420 TL Ödeme Yapılacak! Devletten 6 Destek Birden müjdesi Geldi!

Yaşlı yurttaşlara devletten 6 ödeme birden verilecek. Vatandaşlara yönelik bir çok alanda destek oluşturuldu. Gerekli koşulları sağlayabilen yurttaşlara 65 yaş aylığı, bakım desteği sağlanacak. Toplamda 2.420 TL alabilecekler. İşte yaşlıya verilen maaşlara ilişkin merak edilenler…

A+A-

Devletten yaşlı yurttaşlara destekler sıralanıyor. Yaşlılara sağlanan yardımlardan kimler yararlanabilecek? Evde bakım desteği nedir? 65 yaş aralığı kaç TL'dir. Yaşlıların eline toplamda kaç TL para geçiyor. İşte yaşlılara devletten sağlanan gelirlere ilişkin ayrıntılar ve son dakika haberleri...

Gerekli koşulları sağlamakta olan 65 yaş üstü yurttaşlara bu maaş ödemesi yapılıyor. Yaşlı yurttaşlara verilen maaşlar arasında 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, bedava dağıttığı ulaşım, sağlık hizmeti, evde bakım ödemesi devletten verilmektedir.

Devletten Verilen Yaşlılık Ödemeleri Nelerdir?

65 yaş aylığı; devletten muhtaç yaşlılara sağlanan bir ödenecektir. 2021 yılı için 763,67 TL ödeme yapılmaktadır. Eşi ve kendisi 65 yaş maaşı alan bir çift toplamda 1.705 TL ödeme alabiliyor.

Evde bakım maaşı; devletten bakıma muhtaç olan yaşlılara verilen bir ödemedir. Hayat niteliğini yükseltmek amacı ile verilmektedir. Aylık ödeme 1.657,86 TL olarak belirlenmiştir. Ancak bu desteği alabilmek için % 50 ve üzeri engelli bir yaşlı olmak gerekiyor. Maaş yaşlıya verilmiyor. Bu ödeme yaşlının kendine değil yaşlının bakımını üstlenmiş kişiye verilmekte. Bu ödeme için hane içerisindeki kişi başı gelir 1705 liranın altında olması durumunda ödemeden yararlanabiliyor.

Yaşlı yurttaşlara sağlık hizmeti verilmekte ve ihtiyacı olana sağlanan sağlık hizmeti evde verilmekte. Tamamen bedava dağıttığı olarak bu hizmet sağlanıyor.

Ücretsiz ulaşım hakkı devletten 65 yaş üstü olan yurttaşlar için sağlanan en güzel yardımlardan bir tanesi de bedava dağıttığı ulaşım yardımıdır.
Evde maaş olanağı devletten sağlanan bir başka destek olarak uygulanmaktadır. Emekliye ve yaşlıya evde maaş olanağı temin edilmektedir.
Bakım maaşı devletten ödemesi yapılan ve yaşlılar için sağlanan yardımlardan bir tanesidir. Bakımevlerinde yaşlılara hiçbir güvencesi olmaması halinde bedava dağıttığı olarak bakım temin edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.