1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekonomi Gündemini Sarsan Haber: İşçilerin Maaşlarına %60 Zam Geliyor!
Ekonomi Gündemini Sarsan Haber: İşçilerin Maaşlarına %60 Zam Geliyor!

Ekonomi Gündemini Sarsan Haber: İşçilerin Maaşlarına %60 Zam Geliyor!

Eylül ayıyla birlikte maaş artışları ve ek zam haberleri gündemin önemli başlıklarından biri haline geldi. Bu kapsamda, belediye çalışanlarının maaşlarına dair gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Belediyeler ve sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleri ve maaşlarda yapılan güncellemeler özellikle merak konusu.

A+A-

Eylül ayıyla birlikte maaş artışları ve ek zam haberleri gündemin önemli başlıklarından biri haline geldi. Bu kapsamda, belediye çalışanlarının maaşlarına dair gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Belediyeler ve sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleri ve maaşlarda yapılan güncellemeler özellikle merak konusu. Son olarak Yerköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, işçilere %60 oranında zam yapılacağı duyuruldu.

Maaşlarda İyileştirme Devam Ediyor

Belediye çalışanlarının maaşlarına yönelik iyileştirme çalışmaları sürüyor. Memur, emekli ve asgari ücret maaşlarındaki artışlarla birlikte, belediyelerdeki maaş iyileştirmeleri de gündemde önemli bir yer tutuyor. Kurumlar ile sendikalar arasında gerçekleştirilen yeni toplu iş sözleşmeleri ve maaş artışları, kamuoyunun dikkatini çekiyor. Eylül ayı itibarıyla, kurumlardaki maaş zammı, maaş iyileştirmesi ve ek zam konuları, imzalanan yeni sözleşmelerle ilgili bilgilendirme ile kamuoyuna duyuruluyor.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Tamamlandı

Bilindiği üzere, memur ve memur emeklisinin maaş zammı görüşmeleri Ağustos ayında sona erdi. Memur ve memur emeklilerine 2024'ün ilk yarısı için %15 oranında zam kararı alındı. 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı ve memur maaşları için gözler 2024 Ocak ayına çevrildi.

Yerköy Belediyesi'nden Müjde

Yerköy Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, çalışan belediye işçilerinin maaşlarına %60 oranında zam yapılacağı açıklandı. Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, zam kararına dair açıklamalarda bulunarak Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Zararsız, yapılan bu zamın, enflasyonun olumsuz etkilerini dengelemek adına büyük bir önem taşıdığını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.