1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye Maaş Farkı Ödemesi Başlıyor! Bakanlık duyurdu
Emekliye Maaş Farkı Ödemesi Başlıyor! Bakanlık duyurdu

Emekliye Maaş Farkı Ödemesi Başlıyor! Bakanlık duyurdu

Milyonlarca emekli ve memur vatandaşların beklediği ödeme günü sonunda geldi. 2022 yılının Ocak ayında oluşan maaş farkı açıklaması ilgililerce belirtilmişti. Ödenecek olan farkla beraber en düşük emekli aylığının 2.500 TL olacağı ifade edildi.

A+A-

Milyonlarca emekli ve memur vatandaşların beklediği ödeme günü sonunda geldi. 2022 yılının Ocak ayında oluşan maaş farkı açıklaması ilgililerce belirtilmişti. Ödenecek olan farkla beraber en düşük emekli aylığının 2.500 TL olacağı ifade edildi. 

27 Ocak'tan İtibaren Ödemeler Başlıyor

Yeni yılla beraber enflasyon farkı ve belirlenen zamlarla birlikte memur ve emeklilerin maaşlarında belirli bir oranda fark oluşmuştu. Bu farkın Ocak ayında ödeneceği Çalışma Bakanlığı tarafından daha öncesinde ilan edilmişti. Yüzde 2,5 oranında oluşan farkın hesaplara yatacağı tarih ise belli oldu. Yapılan titiz çalışmaların neticesinde 27 Ocak tarihinden itibaren memur ve emeklilerin maaşlarının yattığı hesaplarına maaş farkı ödemeleri yapılacaktır.

Milyonlarca memur ve emekli bu ödeme gününü bekliyordu. Asgari olan emekli aylığı tutarıda böylece 2.500 TL gibi bir rakama çıkacaktır. Ayrıca yetim aylığı, malulen emekli olmuş vatandaşlar, dul aylığı ve vazifeden dolayı malulen emekli olmuş vatandaşlarında alacağı maaş farkı ücreti hesaplarına yatırılacaktır. 

Bakanlık Açıklamıştı

Ocak ayında oluşan maaş farkı ile ilgili çalışmayı dikkatle yürüten bakanlık ödeme günü ile ilgilide ayrıntılı olarak bilgilendirme yaptı. Emekli vatandaşların maaşlarını aldıkları hesaplara fark tutarı ödenecektir. Diğer PTT üzerinden alan emeklilerin ise PTT üzerinden maaş farklarını talep edeceği açıklandı. Yüzde. 2,5 oranında olan maaş farkı tutarını 27 Ocak tarihinden itibaren alacak olan milyonlarca vatandaş bu haberi dört gözle bekliyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.