1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye yüzleri güldürecek müjdeli haber bu akşam geldi! SGK’dan en az 4.500 TL para ödemesi sabah başlıyor! İşte Ayrıntılar...
Emekliye yüzleri güldürecek müjdeli haber bu akşam geldi! SGK’dan en az 4.500 TL para ödemesi sabah başlıyor! İşte Ayrıntılar...

Emekliye yüzleri güldürecek müjdeli haber bu akşam geldi! SGK’dan en az 4.500 TL para ödemesi sabah başlıyor! İşte Ayrıntılar...

Milyonlarca emekli vatandaşa müjdeli haber gelmeye devam ediyor. Tam 4.500 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Bir güzel haber de emeklilik müjdesi bekleyenlere geldi.

A+A-

Emekliye 4500 TL avans olanağı yeniden gündeme geliyor. Milyonlarca emekli 2021 yılı zamlı emekli maaşlarını ceplerine koydu. Yüzleri gülen milyonlarca emekli için müjdeli bir haber daha geldi. Emeklilik müracaatsu yapanlara sunulmakta olan avans olanağının, mevcut emeklilere de sağlanması gündemde. Eğer onaylanırsa emekliler en az 4500 TL avans alabilecekler.

Milyonlarca emekli geride bıraktığımız günlerde zamlı maaşlarını almaya başladı. 2021 zamlı maaşlarını alan emeklilerin yüzü de bu şekilde güldü. Bir güzel haber de emeklilik müracaatsu yapanlara var.
Ülkemizde emekli maaşlarının bağlanmasını bekleyenlere sunulmakta olan avans olanağının benzerinin mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde.

Emekli maaşı 90 günlük süre içerisinde bağlanamayanların yazılı müracaat yaparak istifade ettiği avansın tutarı 3 net asgari ücret, yani bu sene için 8 000 477 lira olurken; bu fırsatın mevcut emeklilere de 3 maaş tutarında uygulanması bekleniyor.

Konuyla ilgili TAKVİM'e çok sayıda mesaj geliyor. Emekliler, "Avans olanağı sağlanır ve maaşımızdan kesilirse, ihtiyaçlarımızı daha kolay sağlarız. Müjdeli haber bekliyoruz" diyor..

Emekliler, "Avans olanağı sağlanır ve maaşımızdan kesilirse, ihtiyaçlarımızı daha kolay sağlarız. Müjdeli haber bekliyoruz" diyor.

GÖZLER KARARDA

Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı müracaat yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.

EN AZ 4.500 TL

En düşük maaşın bin 500 lira olduğu göz önüne alındığında, en az avans 4 bin 500 lira olacak. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 veya 36 taksitle kesilecek.

Örneğin; 36 ay taksit olursa, 4 bin 500 liralık avans emeklinin maaşından 3 sene boyunca aylık 125 lira kesinti yapılarak geri ödenecek..

Milyonlarca emeklinin gözü Mart'ta toplanması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu'na (KPDK) ve Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşmeye çevrildi.

Bu buluşmalarda hem kamu personeliların hem de kamu personeli emeklilerinin sosyal ve mali haklarında yapılacak iyileştirmeler masaya yatırılacak.

Emeklilere yönelik özellikle 5 talebin bu toplantılara taşınması bekleniyor.

İŞTE TALEPLER

Emeklilere de aile yardımı verilsin.
Emekli kamu görevlileri, yaş sınır olmaksızın toplu taşıma araçlarından bedava dağıttığı yararlandırılsın.

Aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının giderilsin
Emekli kamu personelilar, kamu tesislerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.
Emekli aylığı bağlanabilmesi için gereken şartları yaş şartı dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar GSS'den yararlandırılsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.