1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Erken emekli olmak isteyen EYT’ li vatandaşlar için, müjdeli haber geldi! 47, 48, 49 50 yaşlarında kim emekli olabilecek?
Erken emekli olmak isteyen EYT’ li vatandaşlar için, müjdeli haber geldi! 47, 48, 49 50 yaşlarında kim emekli olabilecek?

Erken emekli olmak isteyen EYT’ li vatandaşlar için, müjdeli haber geldi! 47, 48, 49 50 yaşlarında kim emekli olabilecek?

Bilindiği üzere sigortalı şekilde çalışan pek çok kişinin hayalî, yıllaca vermiş olduğu emeğin karşılığında bir ve emeklilik ve maaş hakkı olmasıdır.

A+A-

Bilindiği üzere sigortalı şekilde çalışan pek çok kişinin hayalî, yıllaca vermiş olduğu emeğin karşılığında bir ve emeklilik ve maaş hakkı olmasıdır. Her gün bu haber ile alakalı yeni bir gelişme bekleyen EYT’ liler için, yine müjdeli bir haber verildi. Bazı meslek dallarıi yapan kişilerin 40, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 50 yaşlarda dâhi emekli olabileceğine dair, açıklaması yapıldı .

Bilindiği üzere sigortalı şekilde çalışan pek çok kişinin hayalî, yıllaca vermiş olduğu emeğin karşılığında bir ve emeklilik ve maaş hakkı olmasıdır. Dolayısıyla bu konuyu merak eden çok fazla kişi vardır. Kaç yaşında emekli olunduğu, veya emeklilik tablosu durumu, çoğu kişi tarafından merak edilir. Erken emeklilik için gereken primi doldurup, yaşa takılanlar nasıl emekli olacakları ile alakalı bir çok soru sorarlar. Emeklilik yaşı bazı faktörlere göre farklılık gösterir.

Yaş sınırı hem erkek hem de kadınlarda değişir. Ayrıca sigorta başlangıç zamanı de bu konuda önemli bir detaydır. Özelikle son senelerde emeklilik için yaşa takılan kişilerin, beklediği müjdeli haberler verilmiştir. Her gün bu haber ile alakalı yeni bir gelişme bekleyen EYT’ liler için,  yine müjdeli bir haber verildi. Bazı meslek dallarıi yapan kişilerin  40, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 50 yaşlarda dâhi emekli olabileceğine dair, açıklaması yapıldı .

Haber kervanı haber sitesinde yayımlanan habere göre; Emekli olmayı isteyen ancak yaşa takılan yurttaşlar daima müjdeli bir haber beklemeye devam ediyordu. Özellikle emeklilik için yaşa takılanlarım bazı kriterleri taşıması gerekmektedirdu. Bunun için il şart yıpranma payı olarak belirlenmişti. Sigorta pirimini fazla yatırıp, 40, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 50 yaşlarda emekli olmakta artık zor değil. Bunun için bazı metotları bilmek ve koşulları karşılamak gerekmektedir.

Emeklilikte yaşa takılanları yakından ilgilendiren bu haber, artık beklemek istemeyen kişiler için, bir müjde niteliğinde oldu. Eğer 40’ lı yaşlarda emekli olmak gibi bir idealiniz var ise, bazı metotları takip edebilirsiniz. Bazı meslek dalları için böyle bir durum mümkündür. Sigorta pirimi çoğu meslek için daha avantajlıdır. Eğer erken yaşta emeklilik olmayı istiyorsanız, bu meslek dallarıden birini yapıyor olmanız, yeterli olacaktır. Bu şekilde emeklilikte yaşa takılma sorunundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Yapılan son düzenlemeler ile özellikle fazla sigorta primi yatan meslek dallarıin sayısı artış göstermiştir. Böylelikle 44 yaşında dahi emekli olma yolu açılmış olacaktır.

Yıpranma Payı İle Emekli Olma

Yıpranma payı bilindiği gibi, erken emeklilik için önemli konular içerisinde yer alır. Daha öncelikli bir sıraya koyar. Eğer yapmış olduğunız iş diğer meslek dallarıe göre daha yıpratıcı ve zor ise yıpranma payı ile erken emekli olma imkanından faydalanabilirsiniz. Haberkervani.Com Yaptığınız iş itibarı ile her yıl sigortaya prim günü yatar. Böylelikle seneler öncesinden de emeklilik hakkı kazanabilirsiniz. Bu haber çoğu kişiyi sevindirdi. Özellikle emeklilikte yaşa takılanlar için, müjde niteliğinde oldu.

5 Yıl Sınırı

Yıpranma payından yararlanarak emekli olmayı isteyenler için bu süre beş yıl ile sınırlı ve kalmaktadır. Yalnız daha önce belirlenmiş olan özel bir meslek yapıyorsanız, bu süre 5 yıl yerine, 8 yıl olarak değerlendirilir. Emeklilikte yaşa takılan kişilerin en çok merak ettiği ve araştırma yapmış olduğu konuların başında bu konu gelir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.