1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ev Hanımlarına Son Dakika Müjdeli Haber! Müthiş Gelişme 1600 TL Destek Ödemesi Hesaplara Yapılavcak...
Ev Hanımlarına Son Dakika Müjdeli Haber! Müthiş Gelişme 1600 TL Destek Ödemesi Hesaplara Yapılavcak...

Ev Hanımlarına Son Dakika Müjdeli Haber! Müthiş Gelişme 1600 TL Destek Ödemesi Hesaplara Yapılavcak...

Ev Hanımları İçin 1600 TL ek Destek Verilecek. Ev hanımları için oluşturulan maddi katkı paketlerinin güncelliği devam ediyor... Son dakika ev hanımlarının hesaplarına ödeme yatıralacak detaylar haberimizde...

A+A-

Ev Hanımları İçin 1600 TL Destek Verilecek. Ev hanımları için oluşturulan maddi katkı paketlerinin güncelliği devam ediyor. Gelen son bilgilerin ışığında ev işçiliği ile uğraşan kadın bireylere özel şekilde nakdi destek sağlanmasının yanında emekliliğin de önü bütünüyle açılmış olacak. Detaylar haberimizde sizleri bekliyor…

Ev hanımları için özel destekler her yılki gibi bu yıl de sürdürülüyor. Aktarılan son bilgiler doğrultusunda ev hanımlarının da artık emekli olabileceği açıklandı. Peki temel şartlar neler? Bu işlem nasıl gerçekleştirilecek? İşte tüm detaylar…

SGK artık ev hanımlarının da emekli olabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte herhangi bir geliri bulunmayan ve hayatında bir kez bile çalışmamış olan bayanlar direk olarak emekli olabilecek.

Fakat bazı şartların yerine getirilmesi büyük önem taşıyor diyebiliriz. İlk önce emekli olmayı düşünen ev hanımlarının en az 25 sene süresince evli kalmış olması koşulu aranıyor. Evliliğin 25 seneyi geride bırakması koşulundan sonra da SGK’nın istediği tüm koşullar yerine gelmiş oluyor.

Bunun beraberinde emekli olmayı dileyen ev hanımları için de yaş sınırı bulunuyor. Yaş sınırı ise 50 olarak belirlenmiş, yani 50 yaşı geçmemiş olmanız gerekmektedir. Gelir kısmında ise ortalamanın altında kalmak, aranan öteki şartlardan bir tanesidir.

Herkesçe bilindiği üzere devlet aracılığı ile verilen türlü yardımlardan da yararlanılmamış olması gerekmektedir. Bahsi geçen yardımlar yetim maaşı, dul parası, yaşlı aylığı gibi yardımlardır. Bunun beraberinde ev hanımlarının SGK ile herhangi bir bağlantısının olmaması gerekmektedir.

Aynı zamanda da prim ödemesinin yapılmamış olması ana hususlar arasında yer almaya devam ediyor. Eğer kriterleri karşıladığınıza kanaat getirdiyseniz siz de emekli bir ev hanımı olabilirsiniz. Peki ev hanımlarına belediye yardımı nedir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.