1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. FacebooK Kullanıcıları büyük müjde! Facebook'tan hesabı kapanan kullanıcılarını sevindirecek bir haber duyuruldu...
FacebooK Kullanıcıları büyük müjde! Facebook'tan hesabı kapanan kullanıcılarını sevindirecek bir haber duyuruldu...

FacebooK Kullanıcıları büyük müjde! Facebook'tan hesabı kapanan kullanıcılarını sevindirecek bir haber duyuruldu...

Sosyal medya platformu olan Facebook'tan, hesabı kapanan kullanıcılarını sevinçten havalara uçuracak haber geldi. Facebook, topluluk standartlarının ihlali sebebiyle hesabı kapanan kullanıcılar için birebir canlı destek özelliğini başlattı.

A+A-

Sosyal medya platformu olan Facebook'tan, hesabı kapanan kullanıcılarını sevindirecek bir haber geldi. Facebook, topluluk standartlarının ihlali sebebiyle hesabı kapanan kullanıcılar için birebir canlı destek özelliğini başlattı.

Facebook’un en büyük dezavantajlarından biri verimli bir destek sistemi bulunmaması. Sosyal medya şirketi herhangi bir sebeple hesabı kilitlenen ya da kalıcı olarak kapatılan kullanıcıları direkt Destek sayfasına yönlendiriyor. Burada platformun topluluk kuralları hakkında bilgi verilmekte ve ihlale yol açan davranışlarda bulunmamanız gerekli olduğu uyarısı yapılıyor.

Ancak kullanıcılar Facebook’un Destek sayfasının çözüm merkezli olmadığından şikayet ediyorlar. Geri bildirimlere kulak veren Meta ise nihayet sağlıklı bir destek sunmak için çalışmalara başladı. Şirket, kullanıcılara bir sorunla karşılaşmaları durumunda birebir muhatap bulabilecekleri ‘canlı destek’ özelliğini test ettiğini duyurdu.

FACEBOOK, CANLI DESTEK İLE KULLANICILARA BİREBİR YARDIM EDECEK

Bir grup kullanıcıyla test edilmeye başlanan yeni özellik kapsamında içerik üreticiler, Facebook’un geliştirmiş olduğu özel destek sayfasına erişebilecekler. Burada, ödeme sürecinde karşılaşılan problemler ilk sırada olmak üzere Reels gibi platformun özellikleriyle ilgili sorulara kadar her konu da yardım alabilecekleri bir destek temsilcisiyle canlı olarak sohbet edebilecekler.

Elbette canlı destek özelliği yalnızca içerik üreticilerle sınırlı kalmayacak. Hesabı kilitlenen kullanıcılar da Facebook’un destek temsilcisi ile görüşebilecekler.

Şirket ilk aşamada, olağan dışı etkinlikler sebebiyle hesaplarına erişemeyen ya da topluluk standartlarını ihlal ettiği için hesapları askıya alınan kişilerin problemlerini çözmeye odaklanacağını ifade etti.

Meta, Facebook’un canlı destek özelliğini dünya çapında İngilizce konuşan sınırlı sayıda kullanıcı ve içerik üretici ile test etmeye başladığını duyurdu. Eğer kapanan bir Facebook hesabınız var ise ve test grubuna dahil edilmişseniz, sizler de destek temsilcisiyle görüşebilirsiniz. Tabii bu, ne yazık ki hesabınızın kesin geri açılacağı manasına gelmiyor.

Eğer Facebook’un topluluk standartlarını ihlal ettiyseniz ve izin verilmeyen bir paylaşımda bulunduysanız hesabınızı hiç kurtaramayabilirsiniz. Ama en azından yaşamakta olduğunuz soruna, şirketin belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde proaktif çözümler üretecek gerçek bir insanla konuşarak sağlıklı destek alabileceksiniz. Canlı yardımın Türkçe konuşan kullanıcılara ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.