1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gram Altın Fiyatı 620 Lira Olacak! Uzmanlar tarafından Kritik Uyarı Geldi...
Gram Altın Fiyatı 620 Lira Olacak! Uzmanlar tarafından Kritik Uyarı Geldi...

Gram Altın Fiyatı 620 Lira Olacak! Uzmanlar tarafından Kritik Uyarı Geldi...

Uzmanlar tarafından yıl sonunda gram altının 620 lira seviyesine kadar çıkabileceği belirtiliyor. Gram altın ile ilgili son dakika haberleri ve yatırımcılar için kritik uyarılar yazımızın devamında.

A+A-

Ramazan Bayramı tatilinde yurt içi piyasaların kapalı olduğu süreçte buna rağmen gram altında ve Euro/TL'de yaşanan hareketlilikler dikkatleri çekiyor. 12 gün boyunca durmaksızın yükselişine devam ettiren gram altın 500 liranın üzerine çıktı.

Gram altının yıl sonunda hangi seviyelerde olacağı altının küresel piyasalardaki ons fiyatı ve yurtiçinde Dolar/TL paritesinin durumuna bağlı. Altın ons fiyatlarındaki yükseliş, doların dünya piyasalarında güçlenmesi ve ülkemizde bayram tatili yüzünden piyasaların kapalı olması nedeniyle gram altın fiyatı 500 liranın üzerine çıktı. Bu sayede 6 ayın ardından altın ilk kez 500 liranın üzerine çıkmış oldu.

Altın 620'yi Görebilir

Euro/TL kurunda ise bayramın ilk günübde tüm zamanlara ait rekor kırıldı. Euro/TL 10.30'u aştı. Dolar/TL paritesinde de artış söz konusu. Bayram başlangıcından önceki son işlem gününde piyasalarda 8.41 seviyesinde olan dolar/TL, bayramın ilk günüyle birlikte 8.50'ye çıktıktan sonra 8.40 seviyelerinde sabitlenmiş  gözüküyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda; bu durumun uluslararası piyasalarda işlemlerin devam ederken ülkemizdeki piyasalarda işlem yapılmıyor olması nedeniyle olduğu belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde açıklanmasıyla ülkemizdeki dolar ve altın fiyatları desteklenmiş oldu. Kripto para borsalarındaki yaşanan son dönemdeki olumsuzluklar da bu çıkış  üzerinde etkili.

Bayram sonrasında altına yatırım yapan yatırımcıların bayram sonrasında kar elde etmek istemesi nedeniyle bir miktar satışın gerçekleştirilmesi bekleniyor ve bu durum nedeniyle gram altın fiyatı için 475 TL'ye kadar bir iniş süreci görülebilir. Sonbahar başlangıcında gram altın fiyatı 550 lira seviyelerini görebilir. Eğer yıl sonuna doğru dolar 9.35 lira seviyesine gelirse, yıl sonunda gram altın fiyatı 600 lirayı aşarak 620 lira seviyelerini görebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.