1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Halkbank'tan büyük müjde kredi çeken: Faiz ödemeleri devlet kanadından yapılacak…
Halkbank'tan  büyük müjde kredi çeken: Faiz ödemeleri devlet kanadından yapılacak…

Halkbank'tan büyük müjde kredi çeken: Faiz ödemeleri devlet kanadından yapılacak…

Halkbank yaşanan bu zorlu günlerde yurttaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar yapmaya devam ediyor. Banka tarafından kredi çeken yurttaşlar arasından esnaf ve sanatkarlar adına borçların faiz ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi söz konusu olacak.

A+A-

Halkbank yaşanan bu zorlu günlerde yurttaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar yapmaya devam ediyor. Banka tarafından kredi çeken yurttaşlar arasından esnaf ve sanatkarlar adına borçların faiz ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi söz konusu olacak.
Halkbank yaşanan bu zorlu günlerde yurttaşları çok yakından ilgilendiren açıklamalar yapmaya devam ediyor. Banka tarafından kredi çeken yurttaşlar arasından esnaf ve sanatkarlar adına borçların faiz ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi söz konusu olacak.

Korona virüs salgın süreçlerinden ötürü gerçekten de çok etkilenmiş olan meslek gruplarının başından yer alan esnaf ve sanatkarlar dikkatleri çekecek. Bu yüzden de esnaf ve sanatkarlar adına yeni çalışmalar gelmeye devam ediyor. Resmi gazetede gün içinde yayına alınan Cumhurbaşkanı kararına bakılacak olduğu zaman esnaf ve sanatkarlara önceki senelerde kullandırılan bakiyeleri 2021 yılına devir olan krediler için de faiz ödemeleri tarihlerinde bankaların kooperatif kredileri için dikkatleri çekti.

Bu anlarda kaynak maliyetlerinin dikkate alınmasıyla belirlenmiş olan cari faiz oranları ile günümüzdeki faiz oranları arasında fark olma durumunda esnafların aleyhine olacak biçimde ilave faiz tutarları 31 Aralık 2021 tarihine kadar hazine ve maliye bakanlığı aracılığıyla ödemeler yapılacak.

Karar açıklandı…

Halkbank faiz ödemesi konusunda fotoğrafı gazetede yayın çıkarıldı. Bu durum karşısında karar incelemesine bakılacak olduğu zaman; ‘’MADDE 1- 28/12/2020 tarihli ve 3340 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğekonulan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi
Kullandırılmasına Dair Karara aşağıda belirtilen geçici madde eklenmiştir.GEÇİCİ MADDE 1- (1) 3 üncü maddenin birinci fıkrası kapsamında önceki senelerdekullandırılıp bakiyesi 2021 yılına devreden krediler için faiz tahakkuk tarihlerinde Bankanınkooperatif kredilerine özgü kaynak maliyetini dikkate alarak belirlemiş olduğu cari faiz oranları ilebu maddenin yürürlük tarihinden itibaren bu kredilere uygulanmakta olan faiz oranlan arasında farkolması halinde esnaf aleyhine tahakkuk eden ilave faiz tutarı da 31/12/2021 tarihine kadar 2. Maddenin birinci fıkrası kapsamında Bakanlıkça karşılanır. MADDE 2- Bu Karar, 1/6/2021 tarihinden geçerli dahil olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.’’ Kararı alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.