1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Halkbank'tan müjde! Detaylar duyuruldu 2024'e kadar geçerli olacak! İşte Detaylar!
Halkbank'tan müjde! Detaylar duyuruldu 2024'e kadar geçerli olacak! İşte Detaylar!

Halkbank'tan müjde! Detaylar duyuruldu 2024'e kadar geçerli olacak! İşte Detaylar!

Esnaflara faizsiz kredi imkânı sağlayacak olan Halkbank kredilerine yüzde 50 faiz indirimi yapacağınıda duyurdu! Bazı iş dallarında da indirim desteği yüzde 100 olacak. İşte tüm ayrıntılar...

A+A-

Esnafa faizsiz kredi imkânı sunacak olan Halkbank kredilerine yüzde 50 faiz indirimi yapacak. Bazı iş dallarında da indirim desteği yüzde 100 olacak. İşte tüm ayrıntılar...

Halkbank, esnafa yüzde 50 faiz indirimli kredi kullandıracak. Bazı iş dallarında indirim desteği yüzde 100 olacak. Söz konusu destek 2024'e kadar kullanılacak krediler için geçerli olacak.

Krediyi talep eden esnaf ya da sanatkardan, faal bir biçimde esnaflık faaliyeti yapmakta olduğunu ve ticaret odasına kayıtlı bir ticari firmanın ortağı ya da sahibi bulunmadığını beyan eden bir taahhütname alınacak.

Kredinin tahsisi aşamasında esnaf ve sanatkarlardan bu karar kapsamında tahsis edilen kredinin faaliyet alanı dışında değerli maden ve döviz alımında, diğer yüksek riskli finansal araçlarda, harcama yapılıncaya kadar bankada tutulanlar hariç vadeli mevduatta, portföy yönetim şirketlerinde ve aracı kurumlarda veya bunlar dışında herhangi bir kredi verende ve herhangi bir yatırım aracında kullanılmayacağına dair taahhütname alınacak

Sabah'ta yayınlanan habere göre amacı dışında ya da gerçeğe aykırı beyanlarla kullanıldığının tespit edilmesi halinde kredi, gelir kaybı uygulamasından çıkarılacak.

İkiyi geçmeyecek

Kredi kullandırılacak esnaf ve sanatkarlara, geriye dönük bir senelik süre göz önüne alınarak en fazla iki sefer faiz indirimli kredi kullandırılabilecek ve toplamda geri ödemesi devam etmekte olan faiz indirimli kredi hesap sayısı ikiyi geçemeyecek. 

Bu kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam etmekte olan ikiden fazla faiz indirimli kredisi bulunan esnaf ve sanatkarların kredileri, Karar kapsamında izlenecek, durumları bu maddeye uygun hale gelene kadar yeni kredi kullandırılmayacak. 2020 ve 2021 senelerinde "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi kapsamında esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler, kullandıran tarihi itibariyle bu fıkra hükmünden istisna tutuldu.

Ustalık belgesi

Kredi müracaat tarihinde en az bir senelik ustalık sertifikasına sahip olan ve bu belgeyle ilgili sanat kollarında son bir yıl içinde işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara kullandırılan ve bakiyesi söz konusu yıllara devreden krediler için de yüzde 100 faiz indirim oranı uygulaması yapılacak. Bu destekten son bir yıl içinde faaliyetini ya da mükellefiyetini sonlandıranlar yararlanamayacak.

Esnafa makine ve ekipman alımı, işyeri modernizasyonu ya da hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile 30 000 tl'ye kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi söz konusu yıllara devreden kredilere için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulaması yapılacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.