1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 30 Bin TL Hibe Verecek!
Hükümet Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 30 Bin TL Hibe Verecek!

Hükümet Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 30 Bin TL Hibe Verecek!

Devletimiz tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destekler pandemi döneminde de son sürat devam ediyor. Bu yardımlardan biri de geri ödemesiz 30.000 TL hibe desteği olarak biliniyor. Sağlıksız, kötü vaziyette olan bir konutta yaşayan ailelere devlet 30.000 TL'ye kadar konut ödemesi sağlıyor. Peki, Mayıs 2021 Geri ödemesiz hibe 30 TL kredi nası

A+A-

Devletimiz tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destekler pandemi döneminde de son sürat devam ediyor. Bu yardımlardan biri de geri ödemesiz 30.000 TL hibe desteği olarak biliniyor. Sağlıksız, kötü vaziyette olan bir konutta yaşayan ailelere devlet 30.000 TL'ye kadar konut ödemesi sağlıyor. Prefabrik konut takviyeyi almak için ailede yaşayan bireylere düşen hane kazancı minimum fiyatın üçte birinden az olması vaziyetinde sağlanıyor. Peki, Mayıs 2021 Geri ödemesiz hibe 30 TL kredi nasıl alınır? İşte tüm detaylar!

FARKLI KURUM VE KURULUŞLARDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 30 BİN TL HİBE

Daha önce söz konusu rakam 25 bin lira olarak uygulanıyordu. Verilen desteğe gelen 5 bin liralık ilave zam ihtiyaç sahiplerini sevindirirken yine de prefabrike ev fiyatları ile kıyaslandığında yetersiz bulundu.

Devletin Aile Bakanlığı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere vermiş olduğu 30 bin lira hibe para ödemesi için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin belirli kriterleri taşımaları gerekiyor. Bu şartlar;

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek, Muhtaç durumda olmak, Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak, Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

Söz konusu yardım mütevelli heyeti tarafından belirlenmekte olup Kaymakamlık binaları içerisinde yer alan SYDV tarafından başvurular alınmaktadır.

30 BİN TL PREFABRİK EV DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Sağlıksız makûs vaziyette bir konutta yaşayan lüzum sahibi ailelere devlet 30 bin TL'ye kadar konut takviyesi sağlıyor. Prefabrik konut takviyeyi almak için ailede yaşayan bireylere düşen hane kazancı minimum fiyatın üçte birinden az olması vaziyetinde sağlanıyor. Lüzum sahipleri için geçerli bu yardım için müracaatlar ilçe sosyal takviyeleşme ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

EV DESTEĞİ BAŞVURULAR NEREYE, NASIL YAPILACAK?

Prefabrik ev yardımı için başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını kendi ilçelerinde yer alan genellikle kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar. Başvurular yazılı yapılacak.

EV BAKIM ONARIM YARDIM BAŞVURUSU ONAY İŞLEMLERİ

Öncelikle Aile Bakanlığı söz konusu barınma yardımlarının maddi durumu kötü olan vatandaşlara sağlandığını duyurdu. Bu yardım ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Sağlanması gereken ikinci başvuru şartı ise gelir şartı. Barınma yardımı ödemeleri aylık hane geliri belli bir seviyenin altında olması durumunda ödeniyor.

Bakanlık bu şarta ilişkin açıklamasında kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerektiğini ifade etti. Tamir ve tadilat için vatandaşların oturdukları evin tam hisseli tapusuna sahip olmaları gerekiyor.

Prefabrik ev nedir?

Prefabrik; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan yapılardır. Diğer bir ifade ile; duvar, kapı, pencere ve diğer elemanları fabrikasyon olarak üretilen ve konutun yapılacağı beton platform üzerine monte edilen konuttur.

Peki prefabrik evlerin avantajları nelerdir?

Prefabrik evler, diğer bir ifade ile hazır yapılar amacına göre geniş ve uzunlukları değişken, istenilen her türlü yerleşim alanına uygulanabilecek şekilde imal edilebiliyor. İsteğe göre değişik seçenekli malzemelerin kullanıldığı ve kısa sürede monte edilip kurulabilen evler, ekonomik bir çözüm sunuyor.

Prefabrik konutların diğer avantajları ise şöyle sıralanıyor:

  • Prefabrik yapılar fabrikalarda ön üretimi gerçekleştirilip kurulum yerinde montajı yapılan hazır yapılardır.
  • Ucuz, kaliteli ve sağlam yapılardır.
  • Her türlü yerleşim ve kullanım amacına göre uygulanabilir.
  • Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılır.
  • Montajı da kısa sürede yerinde tamamlanır.
  • Modüler oldukları için ihtiyaca göre planlanması ve üretilmesi mümkündür.
  • Her türlü alana ve büyüklüğe göre üretilebilir.
  • Prefabrike evler, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından uluslararası standart ölçülerinde hazırlanır.
  • Bu nedenle depreme dayanıklıdır.
  • Binaya sonradan istenildiği kadar ek yapılabilme imkanı vardır. Bu nedenle prefabrik evin genişletilmesi çok kolaydır.
  • Prefabrikte odaların istenilen yere yerleştirilmesi mümkündür.
  • İstenildiğinde, prefabrik ev sökülerek başka bir yere nakledilebilir.
  • Prefabrik ev modelleri; tek katlıdan çift katlıya, villa tarzından ahşaba kadar geniş bir yelpazeye sahip.
  • Bu yapıların kullanılan malzeme ve tekniğe göre minimum 40-70 yıl arası ömürleri vardır.

Prefabrik ev nasıl alınır?

Diğer konutlara göre pratik ve ekonomik bir çözüm olarak öne çıkan prefabrik evleri üreten birçok firma bulunuyor. Fiyatlar da firmaya, metrekareye, malzemeye ve istenilen evin özelliklerine göre değişiyor. Ancak genel olarak 100 metrekare tek katlı bir prefabrik evin fiyatı yaklaşık 30 bin liradan başlıyor. Ancak seçilen model, boyut, istenilen özellikler ve konutun kurulacağı yerin mesafesi gibi etmenler fiyatın artmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.