1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümet'ten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsiz tüm vatandaşlara 828 TL Para Yardımı Ödenecek!
Hükümet'ten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsiz tüm vatandaşlara 828 TL Para Yardımı Ödenecek!

Hükümet'ten büyük müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsiz tüm vatandaşlara 828 TL Para Yardımı Ödenecek!

PTT'den yurttaşlara para yardımı yapılıyor. Başvuranlar ödemeden yararlanabilecek. Maddi yardım etmeye gereksinimi olan kişilerin desteklenmesi amacı ile devlet doğrultusundan bir çok kalemde yardım verilmekte.

A+A-

PTT'den yurttaşlara para yardımı yapılıyor. Başvuranlar ödemeden yararlanabilecek. Maddi yardım etmeye gereksinimi olan kişilerin desteklenmesi amacı ile devlet doğrultusundan bir çok kalemde yardım verilmekte.

Yakacak yardımları olarak geçen, kömür yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından aile yardımları olarak verilmektedir. Kömür yardımı alabilmek için bazı koşullara uygun vatandaş olmanız gerekiyor. Bu verilen yardımlar bonservis bedelsiz olarak sizlere verilmekte. Kış aylarının soğuk olduğundan dolayı yakacak alamayan kişiler Devlet destekli ve Sosyal Yardımlaşma tarafından kömür desteği alabileceklerdir.
Kömür yardımı alan yurttaşlar, ayrıca nakdi yardım ve gıda yardımı gibi diğer yardımlardan da faydalanabilirler. Kömür yardımı ve yakacak yardımı müracaatsu yapmak istiyorsanız hangi şartlar gereklidir, bunun hakkında sizleri bilgiler vermek istiyoruz. Özellikle covid-19 sonrasında bu müracaat koşullarını bazılarında değişiklikler olmuştur.

YARDIM ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR? 

Devlet destekli olarak verilen kömür yardımından yararlanmak istiyorsanız, bu koşulları karşılamanız gerekmektedir. Eğer değilsiniz maalesef kömür yardımından faydalanamıyorsunuz. Kömür yardımı müracaatsu yapabilmek için öncelikle vakıf ya da Sosyal Yardımlaşma üzerinden bir yardım dosyanızın bulunması gerekmektedir. Eğer önceden böyle bir şey yapmadıysanız size bağlı olan belediyenin Sosyal Yardımlaşma bölümüne giderek burdan yeni bir dosya oluşturmanız gerekmektedir.

YARDIM ALACAK OLAN KİŞİLERİN SGK'LI OLMAMASI GEREKİYOR!

Sosyal Yardımlaşma tarafından yapılan tüm yardımlarda sizlere destek sağlanacaktır. Başvuru yaptıktan sonra ev adresinize gelecekler ve burda sorgulama yapacaklardır. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunuzu gördükleri zaman sizlere bu dosyanın açılmasını onay verilecektir. Kömür yardımı alacak olan kişilerin SGK'lı olmaması gerekmektedir. Yani ev içinde ikametgahta bulunan bir kişinin bile SSK durumu var ise kömür yardımı alamazsınız. SSK olmaması gibi ayrıca bir vergi durumunuzun da olmaması gerekmektedir.

Yani esnaf ya da vergi levhalı birisiyseniz maalesef kömür yardımına müracaat yapamazsınız. İkamet adresiniz ile beraber nüfus dairesinde kayıtlı olan adresinizin aynı yerde olması gerekmektedir. Çünkü müracaat sonrasında bu adrese geçilerek sizi soruşturma yapacaklar. Üzerinize kayıtlı bir mülk var ise bu mümkün olmaması gerekmektedir. Arsa ev araba gibi bir mülkünüz var ise kömür yardımını alamazsınız. Şartlara uygun olan ve TC vatandaşı olan herkes 30 torba yakacak yardımı alabilirler.

KÖMÜR YARDIMI SORGULAMASI NASIL YAPILIR? 

Kömür yardımı sorgulaması yapmak istiyorsanız e-devlet sistemine girebilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden müracaat yaptıktan sonra size hangi sosyal yardımların açıldığını görebiliyorsunuz. E-devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden 2 TL karşılığında bir şifre alabilirsiniz. Eğer web üzerinden yapmak istemiyorsanız sorgulama için Alo 144 numarasını arayabilirsiniz. Burada TC kimlik numaranızı verdikten sonra kömür yardımı alıp almadığınızı hemen öğrenebiliyorsunuz.

PTT'den yurttaşlara para yardımı yapılıyor. Başvuranlar ödemeden yararlanabilecek. Maddi yardım etmeye gereksinimi olan kişilerin desteklenmesi amacı ile devlet doğrultusundan bir çok kalemde yardım verilmekte. Türkiye, sosyal bir devlet olarak gereksinim sahibi kişilerin gereksinimlerinin karşılanması ve çok daha iyi bir yaşam standardı elde etmeleri amacı ile destek yardımları sunuyor. Bu yardımların pek fazlası bilinmiyor. Başvuru yapılması durumunda direkt hesaba ödeme yapılıyor. Bu kapsamda SGK doğrultusundan sunulmakta olan birtakım destekler bulunuyor. Yapılacak basit bir sorgulama ile destek kapsamında yer alınıp alınmadığı öğrenilebilir.

Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden yapılacak sorgulama ile alınacak bilgisine ulaşılabilir. E-devlet'e giriş yaptıktan sonra arama bölümüne 'SGK şahıs' ödemeleri yazıp açılan bölümdeki sorgulama kısmına tıklayın, şayet adınıza bir ödeme var ise burda gözükecektir.

Çeyiz Desteği

Yeni evlenecek olan çiftlere sunulmakta olan bir destek paketidir. Evlilik ödeneği olarak da bilinmektedir. Evliliğin ağır masraflarının altından kalkılması amacı ile ortaya çıkartılan bu destek eşya ve düğün masraflarının karşılanmasına yönelik kullanılabiliyor.

Bankadaki çeyiz hesabından en az 3 sene birikim yapılmış olması gerekmektedir, bunun beraberinde 27 yaşından evvelce de evlenilmesi şart. Çeyiz hesabından 5 yılda 48 bin TL'ye biriktiren, 12 000 TL'lik devlet katkısını almaya hak kazanıyor.

PTT'den Yapılan Ödemeler

Evde Bakım Maaşı

Temel gereksinimlerini gideremeyecek halde olan ve başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin yakınlarına vermiş olduğu yardımdır. 2021 yılında 1.798 TL yardım verilmektedir.

Yaşlılık Aylığı

65 yaş ve üzerindeki yurttaşlara 2021 yılında 828 TL destek verilmektedir.

Engelli Maaşı

Engelli yurttaşlara yönelik destek programıdır. Ödenen oran bireyin engel seviyesine göre belirlenmektedir. Engel seviyesi yüzde 40-69 arasında olan bir şahsa 662 TL, engel seviyesi yüzde 70 ve üzerinde imkan 992 TL aylık ödeme yapılmaktadır.

PTT aracılığıyla sunulmakta olan yardımlardan bir öteki de yolluk ödemesidir. Bu ödemeden tıbbi nedenlerden kaynaklı varolduğu şehirden farklı bir şehire gitmek zorunda kalan sigortalı, sigortalının annesi, babası, eş ve çocukları yararlanabiliyor.

Emzirme Parası

Anne veya babanın SSK'lı veya Bağ-Kur'lu olması ve en az 120 gün prim ödemesi yapmış olması gerekmektedir. Ödemeden yararlanabilmek amacı ile SGK'ya başvuru yapılması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.