1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İnternet sitesinde Büyük skandal! Cem evi haç semboli ile işaretlendi....
İnternet sitesinde Büyük skandal! Cem evi haç semboli ile işaretlendi....

İnternet sitesinde Büyük skandal! Cem evi haç semboli ile işaretlendi....

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (TKGM) web sitesinde yer alan haritada, Kuşadası’ndaki Davutlar Cemevi’nin “haç” işareti ile gösterilmesini Meclis gündemine taşıdı.

A+A-

CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (TKGM) web sitesinde yer alan haritada, Kuşadası’ndaki Davutlar Cemevi’nin “haç” işareti ile gösterilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Müdürlüğe ait, “parselsorgu.Tkgm.Gov.Tr” adresli siteye girildiğinde harita üstünde yakın bölgede yer alan camilerin “ay yıldız” sembolü ile gösterilmesine karşın Davutlar Cemevi’nin “haç” işareti ile sisteme kodlandığını kaydeden Tezcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergesinde, “Davutlar Cemevi’nin doğusunda bulunan Davutlar Merkez Camii ve diğer tüm camiler ‘ay yıldız’ sembolü ile gösterilmiş. ?Başka cemevlerinin de aynı şekilde ‘haç’ işaretiyle gösterildiği, sitedeki sorgu ekranının sağ alt köşesinde haritanın ‘Google’ ve ‘Harita Genel Müdürlüğü (HGM) Atlas’ kaynaklı olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.

"HAREKETE GEÇMELERİ LAZIM"

Tezcan, Cumhuriyet’e yapmış olduğu açıklamada, bakanlığın sitesinde kullanılacak olan haritada cemevinin “haç” işareti ile verilmesinin çok rahatsızlık verici olduğu olduğunu belirterek “Rahatsız olan vatandaşların bildirmesi üzerine konudan haberdar olduk. Bunun arkasında özel bir kasıt aramıyoruz ama ciddi bir ihmal veya ciddiyetsizlik var. Haritanın kaynağına baktık. Google’ı kullanıyorlar, bununla ilgili mi diye. Haritanın alt köşesinde ‘Google’ ve ‘Harita Genel Müdürlüğü Atlas’ haritasının kullanıldığı görülüyor. Her ikisi de kaynak gösteriliyor.

Burada yapılması gerekli olan, onu olduğu gibi almak yerine oradaki ‘haç’ işaretini değiştirebilirsiniz. Google bunu kullanıyorsa neden girişimde bulunmadınız? Alevi inancına mensup vatandaşlarımız, bu durumdan haklı olarak rahatsızlık hissediyorlar. Bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadılarsa, bundan sonrasında harekete geçmeleri lazım” dedi.Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Harita Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve farklı sitelerde yayınlanan “Atlas”a ait haritalarda uygulama farklılıkları bulunduğunu kaydeden Tezcan, “Atlas’ın diğer bir sitesine baktığımızda cemevlerinin de ‘ay yıldız’ sembolü ile gösterildiğini görüyoruz.

Demek ki bunu yapabilmeleri mümkün. O zaman bakanlığın sitesindeki harita niye bu şekliyle kullanılmaktadır? Bu durum Türkiye’de ayrımcılığın altyapısını oluşturacak sıkıntılı bir adımdır, rahatsızlık verici olduğudir. Hükümetin bununla ilgili gerekli adımı atması lazım. Bakanlık sitesinde bunun böyle kullanılması kabul edilebilecek bir şey değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.