1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsiz Vatandaşa İŞKUR'dan Günlük 80 TL Harçlık ve ve SGK'dan 7 Bin 200 TL Para Yardımı Yapılacak!
İşsiz Vatandaşa İŞKUR'dan Günlük 80 TL Harçlık ve ve SGK'dan 7 Bin 200 TL Para Yardımı Yapılacak!

İşsiz Vatandaşa İŞKUR'dan Günlük 80 TL Harçlık ve ve SGK'dan 7 Bin 200 TL Para Yardımı Yapılacak!

Hükümet tarafından yapılan açıklamada zorlu pandemi sürecinde işini kaybeden vatandaşlarımız için İŞKUR destekleri devam ediyor.

A+A-

Bu zorlu süreçte en çok etkilenen kişilerin kadınlar olduğu belirlendi. Ayrıca anne olduktan sonra çocuklarının bakımı yüzünden birçok kadın işyerinden ayrılmak zorunda kaldı. Bu konuda üstüne düşeni yapmak için İŞKUR tarafından işsiz kalan annelere destek amaçlı meslek edindirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Belirlenmiş olan projeler dahilinde iş başı eğitim programları arasında imalat sektörü ve bilişim sektörü kapsamındaki işyerlerinde ve mesleklerde en çok 6 ay, diğer mesleklerde ise en çok 3 ay olmak üzere uygulamalar gerçekleştirilecek.

İşte Anne Projesi Günlük 80 TL Ödeme Yapılacak

Böylece İŞKUR işbaşı programları dahilinde bulunan kişiler, hem meslek öğrenme hem de iş bulma fırsatını yakalayacak. 0-15 yaş grubu çocuğu bulunan anneler, kendileri için özel olarak hazırlanmış projelerden istedikleri an yararlanma imkanına sahipler. Böylece anneler istedikleri meslek kursuna başvurarak, işbaşı eğitim programlarında yer aldıkları süre boyunca ek ödeme kazanacaklar. Bu kurslarda yer alacakları süre günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere, haftada 6 gün geçmemek şartıyla toplamda en fazla 45 saat üzerinden gerçekleştirilecek. İşte Anne Projesi adı verilen bu projede günlük 80 TL ödeme yapılacak.

İŞKUR tarafından işsiz anneler için günlük 80 TL zorunlu gider ödemeleri için ödeme yapılacak. Aranan şartlara uygun olan anneler, İşte Anne Projesi dahilinde işbaşı eğitim programlarında yer alarak meslek edinirken, aynı zamanda günde 80 TL ile toplamda 7200 TL'ye kadar para kazanma fırsatı yakalayacak. Aylık 2400 TL ödeme alacak olan anneler, 3 ay boyunca toplamda 7200 TL kazanma fırsatını elde edecekler. Diğer taraftan 2-5 yaş grubu çocuğu bulunan anneler, kreş destek ödemesi olarak aylık 400 TL alacak

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.