1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İzmir Menderes'te Deprem Oldu! Yetkililerden Art Arda Açıklama Geldi...
İzmir Menderes'te Deprem Oldu! Yetkililerden Art Arda Açıklama Geldi...

İzmir Menderes'te Deprem Oldu! Yetkililerden Art Arda Açıklama Geldi...

4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son dakika haberlerinde yer alan deprem İzmir'in Menderes ilçesinde saat 14.14’de meydana geldi ve ardından 14.18’de 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Açıklanan rakamlara göre 2 depremin ard arda meydana geldiği belirtildi.

A+A-

İzmir Menderes'te 14:14’de 4.3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Aradan 4 dakika geçtikten sonra 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha oluştu. 14:25’te ise 3.5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD depremin derinliğinin 16.8 kilometre olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi'nden de deprem verileri geldi. İşte detaylar ve son dakika haberleri…

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen depremler panik yarattı. Kandilli Rasathanesi son dakika verisi açıkladı. Merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 2 depremin meydana geldiğini açıkladı. Depremlerin ilkinin saat 14.14’te yaşandığı ve büyüklüğünün de 4.1 olduğu belirtildi. 2 deprem saat 14.18’de 4 büyüklüğünde yaşandı. ilk depremin derinliği 16.4 kilometre olarak ölçülürken 2. deprem için derinlik 16 kilometre ölçüldü. Deprem anı güvenlik kameralarından tespit edildi. İzmir'in Menderes ilçesinde 4 dakika arayla meydana gelen depremlerin panik yarattığı anlar kameralara yansıdı.

Görüntülerde yaşanan deprem anında vatandaşların telaşa kapılıp kapıya doğru koştuğu görülüyor. Yaşanan depremler vatandaşın panik yaşanmasına neden oldu.

Kuşadası'nda Deprem Paniği

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde deprem yaşandı. Deprem kısa süreli bir panik yarattı. Yabancı turistlerin de uğrağı olarak bilinen Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'nda bir süre esnaf dükkan önünde bekledi. Deprem anında vatandaşlar yaşadıkları korkuyu anlattılar. Sallantıları hissettiklerini ve deprem olduğunu anladıklarını belirttiler.

Yeni Bir Deprem Açıklaması

Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremle ilgili açıklamada bulundu. Menderes’te meydana gelen iki depremi yorumlayan Sözbilir Ekim'de Seferihisar açıklarında oluşan sarsıntıdan farklı bir fayda gerçekleşen bu sarsıntıları yorumladı ve olumsuz bir durum beklemediklerini belirtti. Ege Bölgesi'nde bugün 3 şiddetinden büyük peş peşe 4 deprem yaşandığını söyledi. Menderes'te yaşanan iki depremin Tuzla ve Gümüldür fayına yakın olduğunu belirtti. 30 Ekim'deki depremlerden sonra artçı depremlerin yaşandığını belirten Prof. Dr. Sözbilir 30 Ekim'deki depremden farklı bir fayda bugünkü yaşanan sarsıntıların oluştuğunu söyledi. Denizin içinde çok sayıda fay olduğunu ve bir kırılma oluşabileceğini belirten Sözbilir yeni bir deprem ile karşı karşıya kalındığını söyleyerek artık artçı sarsıntıların yeni fayları da tetiklediğini ifade ederek depremlerin olumsuzluk teşkil etmeyeceğini altını çizdi. Bu depremler herhangi bir olumsuzluğa neden olmasa da yalnızca sarsıntı hissedilir dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.