1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji'den kritik Son Dakika Uyarısı Yağmur ve fırtına geliyor İstanbul Valiliği uyardı bulundu!
Meteoroloji'den kritik Son Dakika Uyarısı Yağmur ve fırtına geliyor İstanbul Valiliği uyardı bulundu!

Meteoroloji'den kritik Son Dakika Uyarısı Yağmur ve fırtına geliyor İstanbul Valiliği uyardı bulundu!

Meteoroloji, hava durumu son tahminlerini açıkladı. Buna göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde güçlü ve şiddetli yağış tahmin ediliyor.

A+A-

Meteoroloji, hava durumu son tahminlerini açıkladı. Buna göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde güçlü ve şiddetli yağış tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde güçlü yağış tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan son uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra Trakya kesiminde görülecek olan yağmur ve sağanak biçimindeki yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde güçlü 30-60 kilo/metrekare olması beklendiğinden, ani sel, su baskını yağış anında güçlü rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" söylendi.

İstanbul Valiliği ikaz etti

İstanbul Valiliği'nden de son dakika açıklaması geldi. Sosyal medyadan duyurulan hava durumu uyarısında şu ifadelere yer verildi:

Meteorolojik verilere göre; rüzgârın Marmara Denizi'nde yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına biçiminde eseceği; fırtınanın Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

İstanbul'da fırtına bekleniyor

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre; rüzgârın; Marmara Denizi'nde yarın (14.12.2021 Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına biçiminde eseceği tahmin ediliyor.

Don ve sis ikazı

Fırtınanın Çarşamba günü (15.12.2021) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Öte yandan Van, Bitlis, Muş, Hakkari için buzlanma, don ve sis uyarısı yapıldı. Rüzgar, doğu ve kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Van Gölü'nde ise saatte 2 ila 4 kuvvetinde esecek.

İl merkezleri için en yüksek sıcaklığın Hakkari'de 11, Van'da 10, Bitlis'te 9 ve Muş'ta 7 derece olması bekleniyor. Bölgede buzlanma, don ve sis ile ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Antalya'ya kar uyarısı

Ayrıca Antalya'nın doğu ilçeleri için iki gün güçlü sağanak ve güçlü kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, yarın akşam saatlerinden itibaren özellikle Alacabel Mevkii'nde güçlü kar yağışı beklendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.