1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Meteoroloji’den Son Dakika 35 il için sarı uyarı yapıldı! Hava Durumunda Bugün 17 il için turuncu alarm...
Meteoroloji’den Son Dakika 35 il için sarı uyarı yapıldı! Hava Durumunda Bugün 17 il için turuncu alarm...

Meteoroloji’den Son Dakika 35 il için sarı uyarı yapıldı! Hava Durumunda Bugün 17 il için turuncu alarm...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce Son Dakika duyurusu geldi bazı il ve bölgeler için güçlü fırtına, gök gürültülü sağanak yağış, sel ve ani su baskını uyarısı yaptı. meteorolojide renk kodları ve anlamları sarı kırmızı yeşil turuncu

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 bölge için güçlü fırtına, 17 il için turuncu ve 35 il için ise sarı uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce bazı il ve bölgeler için güçlü fırtına, gök gürültülü sağanak yağış, sel ve ani su baskını uyarısı yaptı.

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre; bazı bölgeler de yer yer fırtınaların da etkili olması beklenirken; yurttaşlardan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

TURUNCU VE SARI UYARI YAPILAN İLLER

Şiddetli rüzgarın etkili olması beklenen 17 il için turuncu, 35 il için ise sarı uyarı yapıldı. Turuncu uyarı yapılan iller; İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli olarak sıralandı.

Sarı uyarı yapılan iller ise Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize olarak belirlendi.
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla beraber, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

METEOROLOJİ’DE RENK KODLARI VE ANLAMLARI
YEŞİL

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla beraber, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sık olarak görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI
Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece güçlü bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üstünde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sık olarak takip edilmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.