1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlaca Emekliye 441 TL Zam Müjdesi Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
Milyonlaca Emekliye 441 TL Zam Müjdesi Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Milyonlaca Emekliye 441 TL Zam Müjdesi Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin Temmuz zammı için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde 5 aylık artış kesinleşti. Emekliye 441 TL zam yapılacak

A+A-

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı, 5 aylık enflasyona göre yüzde 6.39 olurken, maaşlarda 441 liraya varan artış göründü. Gözler Haziran enflasyonunda. Haziran enflasyonu ile birlikte zam oranı da kesinleşmiş olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşları bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Zam oranı 5 Temmuz'da belli olacak. Ancak ipuçları da geliyor.

EN ÇOK 7.349 TL

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, ilk 5 aylık enflasyon yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Kesin veri için geriye sadece Haziran ayı enflasyon verisi kaldı.

Şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 441,44 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 908 lira 35 kuruştan 7 bin 349 lira 79 kuruşa çıkacak.

TAHMİNLERE GÖRE

Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'yı bulabilecek. Bu durumda en yüksek maaş 529,19 lira artışla 7 bin 437 lira 53 kuruşa çıkacak.

emekli-maaslari-ne-kadar.jpgemekli-maaslari-ne-kadar-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.