1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlara müjde geldi! 4. Faz 1500 TL Pandemi Yardımları Başlıyor! E-Devlet 4. Faz Pandemi Yardım Başvurusu yapabilirsiniz...
Milyonlara müjde geldi! 4. Faz 1500 TL Pandemi Yardımları Başlıyor! E-Devlet 4. Faz Pandemi Yardım Başvurusu yapabilirsiniz...

Milyonlara müjde geldi! 4. Faz 1500 TL Pandemi Yardımları Başlıyor! E-Devlet 4. Faz Pandemi Yardım Başvurusu yapabilirsiniz...

Bayramda artan Koronavirüs vakaları sonrası Devletten yeni pandemi yardımları geliyor! Koronavirüs pandemisinde 4. Faz yardımları başlıyor. Bu kez 1500 TL nakit para yardımı verilecek.Peki E-Devlet 4. Faz pandemi yardımı nasıl alınır?

A+A-

Peki E-Devlet 4. Faz pandemi yardımı nasıl alınır? Vatandaşlar devam etmekte olan Koronavirüs pandemisi sebebiyle süregelen ekonomik sıkıntılar nedeniyle Devlet yardımlarına müracaat yapıyor. E-Devlet platformu üstünden 4. Faz pandemi yardımı başladı mı? Başvru nereye ve nasıl yapılır? E-Devlet 4. Faz pandemi 1500 TL yardım müracaat monitörü!

Koronavirüs salgını tüm dünyadaki gibi ülkemizde de etkilerini gösteriyor. Bu çerçevede Temmuz ayından itibaren düşen vaka sayılarından ötürü normalleşme adımları atılmış ve tam normalleşmeye geçilmişti. Ancak Kurban Bayramı'nın gelişi ve aşılamadaki hızın etkisiyle rehavette oluşmadı değil. Bu süreçte Koronavirüs vaka sayıları günlük 8000'in üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan uyarılar peş peşe geldi. Şimdi yurttaşlar bir kez daha bir kapanma olur mu? Endişesi taşıyor.

Bayram sonrası Ağustos - Eylül - Ekim aylarında bir kez daha kapanma olasılığı herkesi korkutuyor. Bu süreçte maddi olarak olumsuz etkilenen yurttaşlar ise Devletten pandemi desteklerini araştırmayı devam ettiriyor. Peki 4. Faz pandemi yardımları başladı mı? E-Devlet 4. Faz pandemi yardım müracaatsu nasıl yapılır? Bu kez 1500 TL nakit para olarak ödenecek Pandemi ön yardımları için çalışmalar hız kazandı. Daha önce 3 fazda 5 milyonun üstünde haneye 1000 TL'lik nakdi para yardımı yapılmıştı. 4. Faz yardımlar için araştırmalar devam ediyor. E-Devlet 4. Faz Pandemi yardım müracaatsu! E-Devlet 4. Faz müracaat monitörü!

1500 TL PANDEMİ YARDIMI 4. FAZ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bkanı Derya Uyanık, pandemi döneminde ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımların ulaştırılmaya devam edildiğini açıklamıştı. Vatandaşlar 3 faz biçiminde planlanan sosyal yardımlardan yararlandı. Bu süreçte milyonlarca aile 1000 TL'lik nakit para yardımına kavuştu. İhtiyaç sahibi ailelere 1000 TL pandemi yardımının beraberinde gıda, barınma, fatura desteği gibi ayni ve nakdi bir çok yardım daha yapıldı. Şimdi 4. Faz sosyal yardım ödemelerinin takvimi ile alakalı araştırmalar sürüyor.

4. Faz pandemi yardım müracaatları için henüz bir tarih verilmiş değil. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamalarda 3. Faz pandemi yardımları için müracaatların e-Devlet üstünden peyderpey alınmaya devam ettiği, 3. Fazın dinamik bir süreç olacağı ve halen daha devam ettiği bilgisi aktarılıyor. Bu çerçevede halen daha pandemi yardımı alamamış yurttaşlar 3. Faz pandemi yardımlarına e-Devlet üstünden başvurarak 1100 TL nakit para yardımı alabiliyorlar. Pandemi yardım müracaatlarının sonuçları da E-Devlet üstünden yurttaşlarla paylaşılıyor.

E-DEVLET 4. FAZ PANDEMİ YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

E-Devlet üstünden pandemi yardımlarına başvuran fakat henüz bir ödeme alamayan yurttaşlar müracaat neticelerini öğrenmek istiyor. E-Devlet pandemi yardımı müracaatm kabul edildi mi yoksa ret mi edildi? Sorusu yanıt arıyor. Milyonlarca vatandaş 2020 Mart ayında ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs pandemisinden ötürü ekonomik kapsamda da büyük olumsuzluklar yaşamış ve Devletin başlatmış olduğu 3 fazlık nakdi yardıma müracaatta bulunmuştu. 1100 TL olarak ödemesi gerçekleştirilmiş olan 3. Faz pandemi yardımına müracaatta bulunan yurttaşlar, E-Devlet platformu üstünden giriş yaptıktan sonra "Sosyal Yardım Sorgulama" yazarak arattıklarında karşılarına çıkan en üstteki sekmeye tıklayarak müracaatlarının neticelerini öğrenebiliyorlar.

EMEKLİYE VE DUL-YETİM AYLIĞI ALAN HAK SAHİPLERİNE 4. FAZ MÜJDESİ

4. Faz pandemi desteklerinin başlayacağı gündemde olan bu süreçte pandemi desteklerinin kapsamının da genişletilmesi bekleniyor. Örneğin emekliler ve dul ve yetim aylığı alan yurttaşlar şuana kadar 3 fazlık sosyal yardımdan yararlanamadı. Ancak 4. Faz sosyal yardımlara geçilmesi halinde evvela milyonlarca emekli ve dul-yetim aylığı hak sahiplerine de 1500 TL pandemi desteklerinin ödenmesi bekleniyor. Şuan için fotoğrafı bir açıklama olmasa da 4. Faz sosyal yardımlardan emekliler ve dul - yetim aylığı alan hak sahipleri de faydalanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.